Haberler

Edremit, Havacılık Festivaline Hazır

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde ilki geçen yıl düzenlenen 'Mysia Uluslararası Havacılık Fastivali'nin ikincisi, 5- 7 Temmuz tarihlerinde yapılacak.

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde ilki geçen yıl düzenlenen 'Mysia Uluslararası Havacılık Fastivali'nin ikincisi, 5- 7 Temmuz tarihlerinde yapılacak.

Edemit Ticaret Odası Başkanı İsmail Aynur, Körfez Sportif Havacılık Kulübü Derneği'yle ortaklaşa düzenlenecek festivali gelenekselleştireceklerini söyledi. Aynur, havacılığın sevdirilmesi amacıyla düzenlenecek festivalin Türkiye'nin ve Türk havacılığının uluslararası platformda tanıtımına büyük katkı sağlayacağını umduklarını belirtti. Geçen yıl festivale yurtdışından 22, yurtiçinden 30'a yakın misafir uçağın katıldığını hatırlatan Aynur, 280 öğrenciye de havacılık deneyimi kazandırdıklarına vurgu yaptı. Festival kapsamında Türkiye'de ilk kez gece akrobasisi gösterisi düzenleneceğini anlatan Aynur, "Gece akrobasisini İngiliz 'Swip Team' iki uçakla yapacak. Avrupa'nın birçok ülkesinden, özel olarak bu gösteriyi izlemek için çok sayıda turist gelecek.

Ülkemizin gözbebeği akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk de 'Mor Menekşe' isimli uçağıyla gösteri yapacak. THK ekipleri rengarenk paraşütleriyle göklerimizi şenlendirecek, paramotor ve microlight gösterileri sunacak. Ülkemizin önde gelen uçuş okulları tanıtım ve gösteri uçuşları yapacak, değişik bölgelerden gelecek havacılık kulüplerine ait uçuş ekipleri göklerimizi süsleyecek. Ultra light, model uçak gösterileri, fly-in aktiviteleri de düzenlenecek" dedi. - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Aynur Balıkesir Türkiye Edremit Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title