Haberler

Edirneli Romanlardan Yazar Çölaşan'a Suç Duyurusu

Edirne Roman Derneği üyeleri, gazeteci-yazar Emin Çölaşan’ın yazmış olduğu köşe yazısında kendilerine yönelik, ırkçılık ve nefret gibi olumsuz söylemleri kullandığı iddiasıyla Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Edirne Roman Derneği üyeleri, gazeteci-yazar Emin Çölaşan'ın yazmış olduğu köşe yazısında kendilerine yönelik, ırkçılık ve nefret gibi olumsuz söylemleri kullandığı iddiasıyla Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Türkiye Roman Hakları Forumu Başkanı ve Edirne Roman Derneği Başkan Vekili Bahattin Ulusoy, Edirne Adliye Sarayı'na gelerek, dernek üyeleri adına gazeteci-yazar Emin Çölaşan hakkında suç duyurusunda bulundu. Ulusoy, Çölaşan'ın yazmış olduğu köşe yazısında Romanlarla ilgili ırkçılık, ayrımcılık, nefret gibi kendilerini küçük düşürücü söylemler kullandığı için suç duyurusunda bulunduklarını, tazminat davasını kazanmaları halinde ise para ile üniversite öğrencisi olan roman çocuklarına burs imkanı sağlayacaklarını söyledi.

"KİMSE ROMANLARA DİNSİZ, İMANSIZ DİYEMEZ"

Ulusoy, adliye binası çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Çölaşan'ın 'Al sana devletin valisi' isimli köşe yazısında tüm romanları küçük düşürücü ifadeler kullandığını iddia etti. Avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulunduğunu dile getiren Ulusoy, "Emin Çölaşan yazısında, 'Romanları bilirsiniz. Yaşamları şarkı söyleyerek, çalgı çalarak, oynayarak geçen, hayatı hafife alan, dinle imanla pek ilişkisi olmayan, ekmeğini taştan çıkaran insanlardır' ifadelerini kullandı. Bu sözler ırkçılık, nefret ve ayrımcılık içeriyor. Bu sözler dolayısıyla savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Kimse Romanlar'a 'dinsiz, imansız' diyemez. Bu nefret ve ayrımcılık söylemidir. Adalete güveniyoruz. 'Çalarlar, oynarlar, dinle imanla alakaları olmaz'. Böyle bir yafta yakıştırabilir mi? Mahkeme sürecinin başlamasının ardından tazminat davası açacağız. Kazanmamız halinde tazminatı Roman öğrencilerin eğitim bursu için kullanılacak" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Emin Çölaşan ulusoy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title