Haberler

Edirne Şehit Polis'in Babaocağında Yas

Geçici Görev ile Eruh'a Gitmişti

GEÇİCİ GÖREV İLE ERUH'A GİTMİŞTİ

SİİRT'in Eruh İlçesi'ndeki Emniyet Amirliği binasına PKK'lı teröristler tarafından roketar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda şehit düşen evli ve 2 çocuk babası Özel Harekat polisi 39 yaşındaki Ahmet Mutlu'nun acı haberi, annesi Nigar ve babası Hasan Mutlu'ya verildi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nde görevli özel harekat polisi Ahmet Mutlu, 3 hafta önce gecici görevle Eruh'ta görevlendirildi. Mutlu, görev yerine gitmeden önce kızları Kübra ve Feyza ve eşi Münevver Mutlu ile birlikte memleketleri Edirne'nin Meriç İlçesi'ne bağlı Adasarhanlı Köyü'ne geldi. Burada iznini geçiren polis memuru Ahmet Mutlu, eşi ve 2 kızını Kocaeli'ne gönderdikten sonra geçen 15 Temmuz'da Eruh'taki görev yerine gitti. 15 yıllık polis memuru olan ve görev süresince birçok kez PKK'lı teröristlere yönelik yapılan operasyonlara katılarak çatışmalara giren Ahmet Mutlu, dün gece teröristlerin İlçe Emniyet Amirliği binasına yaptığı hain saldırı sırasında şehit düştü.

Acı haber Adasarhanlı Köyü'nde oturan ailesine Meriç İlçe Emniyet Müdür Vekili Cemal Kaplan ve köy muhtarı İbrahim Dalkıran tarafından verildi. Gözyaşlarına bağulan anne Nigar ve baba Hasan Mutlu'yu yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Hazır bekletilen sağlık ekipleri anne ve babanın sağlık durumunu sürekli kontrol etti. Evin bahçesi ve çevresi Türk bayrakları ile donatıldı. Eve çok sayıda kişi gelerek taziyelerini iletti.

Oğlu ile 3 gün önce görüştüğünü anlatan şehit babası Hasan Mutlu, "Bana şehit olabileceğini söyledi. Ben de 'Oğlum dikkatli ol' dedim. Ancak bugün şehit haberi geldi. Vatan sağolsun" dedi. Aldığı haberle yıkılan ve yakınlarını desteği ile ayakta durabilen anne Nigar Mutlu, "Çok üzüntülüyüm. Oğlumu kaybettim. Vatan sağolsun" dedi.

FACEBOOKTA RESİMLERİNİ PAYLAŞMIŞ

Eruh'ta 3 hafta önce göreve başlayan ve sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasına 'Bastığın yerleri toprak diyerek geçme, tanı' diye yazan şehit özel harekat polisi Ahmet Mutlu, bu sayfasında Eruh'ta çekildiği fotoğraflarına da yer verdi. Şehit polisin kızları Kübra ve Feyza ile eşi Münevver'in Mutlu'nun Adasarahanlı Köyü'ne geleceği ve cenazenin bugün ikindide kılınacak namaz ardından toprağa verileceği belirtildi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title