Haberler

Edirne'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşuna Coşkulu Kutlama

Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşuna coşkulu kutlama Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93'ncü yıl dönümü kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşuna coşkulu kutlama

Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93'ncü yıl dönümü kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Esnaf araçlarının oluşturduğu kortejden atılan hediyeleri almak isteyenler arasında izdiham yaşanırken, kutlamalarda ilk konserini veren Edirne Valiliği Memur mehteran takımıyla fotoğraf çektirmek isteyenler birbiriyle yarıştı.

Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93'ncü yıl dönümü kutlamaları Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk anıtındaki çelenk töreniyle başladı. Törene Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, CHP Edirne milletvekilleri Erdin Bircan ve Okan Gaytancıoğlu, 54'ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan ve halk katıldı. Edirne'nin tarih boyunca ele geçirilmek istenen bir kent olduğunu ifade eden Başkan Gürkan, "1361'de Osmanlı'nın Rumeli ve Edirne'yle başlayan 'ebediyete kadar Türk yurdu' anlayışıyla Edirne, bu süreç içerisinde dört kez işgale uğramıştır. Türk milletinin azmi, kararlılığı ve mücadelesi sonucunda Edirnemiz Misakı Milli sınırları içerisinde ebedi Türk yurdu olarak kalmaya devam etmiştir. Tarihimize baktığımızda Osmanlı İmparatorluğu gibi muhteşem bir medeniyete 92 yıl başkentlik yapan Edirne, Balkan coğrafyasındaki ülkelerin de her zaman gözünün üzerinde olduğu, iştahını kabartan bir şehir olmaya devam etmişti. Şehrimizi işgalden kurtaran Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Türk milletinin ebedi başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Türk Silahlı Kuvvetlerinin şehrimizdeki temsilcisi zat-ı alinizin şahsında bütün silahlı kuvvetlerimize Edirne halkı adına minnet ve şükranlarımı sunuyorumö dedi.

MEHTERLE FOTOĞRAF YARIŞI

Konuşmaların ardından Edirne Valiliği tarafından kurulan ve Harbi Mehter Takımı'ndan emekli astsubay Mehmet Ali Güngör'ün 1 aylık eğitimle hazır hale getirdiği memur mehteran takımı ilk konserini verdi. 3'ncü sınıf emniyet müdürü Erkan Aksu'nun mehterbaşı olduğu takım, programa katılanlara mini bir konser verdi. Çaldığı marşların ardından büyük ilgi gören mehter takımıyla fotoğraf çektirmek isteyenler adeta birbirleriyle yarıştı.

HEDİYELER KAPIŞILDI

Atatürk anıtındaki programın ardından kutlamalar esnafların araçlarıyla Talatpaşa Caddesi'nden geçişiyle sürdü. Yol kenarında geçişi izleyenler araçlardan atılan hediyeleri kapmak için birbirleriyle yarıştı. Kısa süreli çıkan izdihama Zabıta memurları müdahale etti. Traktör üzerinde marşlarını çalan bando takımı, tahta bacaklı palyaço halktan ve çocuklardan yoğun ilgi gördü. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, araçların geçişini platformdan izlerken, kutlama programı 25 Kasım şehir stadyumundaki gösterilerle tamamlandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Dursun Ali Şahin Recep Gürkan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title