Haberler

Edirne Nehir Kenarındaki Tesislere Yıkım Kararı

Nehir kenarındaki tesislere yıkım kararı Devlet Su İşleri Edirne 11'nci Bölge Müdürlü, taşkınların yaşandığı Meriç ve Tunca nehirlerinin kıyısında bulunan aralarında resmi kurum sosyal tesislerinde bulunduğu 33 işletmeye su taşkınları gerekçe gösterilerek yıkım için tebligat gönderdi.

Nehir kenarındaki tesislere yıkım kararı

Devlet Su İşleri Edirne 11'nci Bölge Müdürlü, taşkınların yaşandığı Meriç ve Tunca nehirlerinin kıyısında bulunan aralarında resmi kurum sosyal tesislerinde bulunduğu 33 işletmeye su taşkınları gerekçe gösterilerek yıkım için tebligat gönderdi.

Meriç ve Tunca nehirlerinin sık sık taşmasını üzerine DSİ Edirne 11'nci Bölge Müdürlüğü ilgili kanun hükümlerine göre harekete geçti. Nehir kenarındaki sosyal tesis ve işletmelerle ilgili müfettiş raporunu da dikkate alan DSİ, tesis ve işletmelere 15 Aralık tarihine kadar yıkım için süre verdi. Sahiplerinin yıkmaması halinde kurum tarafından yıkım yapılarak masraflarının tahsil edileceği de yazılı tebligatta bildirildi. Yazıda ayrıca yıkım yapıldıktan sonraki durumu gösteren fotoğraf ve görüntülerinde DSİ'ye yollanması istendi.

VALİ, 'DSİ GÖREVİNİ YAPTI'

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin taşkın bölgesindeki yıkımı yapılması istenen iş yerleri hakkında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Vali Şahin, taşkın sahasındaki işletmelerin yıkımı için 2 yıl önce müfettişlerin rapor hazırladığını ifade ederek, "Ama şunu da ifade etmek lazım. Bunlar günü birlik tesisler. Belki İdare Mahkemeleri'nde durdurabilirler. Ama müfettiş raporuna göre biz bu işin peşindeyiz. Eğer Devlet Su İşleri, Valilik görevini yapmazsa görevini ihmal ve görevi kötüye kullanma olur. Bu vesileyle çalışmaya başlandı" dedi.

YIKIM KARARINA İSYAN ETTİLER

Meriç ve Tunca nehir kenarında işletmeleri bulunanlar ise yıkım kararına tepki gösterdi. İşletme sahiplerinden Yılmaz Söz, 4 gün önce ellerine tebligat geldiğini belirterek, "Meriç Nehri kıyısında 30 yıldır çay bahçesi işletiyorum. 10 günde yıkıp boşaltması imkansız. Böyle karar verilmez. Ben 30 yıldır burada işletmecilik yapıyorum. Bu karar hukuka aykırı olduğunu düşünüyorum. Bu konuda valimizden ve devlet büyüklerinden yardım bekliyoruz" dedi.

DSİ 11. Bölge Müdürü Adil Sabancı ise 4373 Sayılı Kanun gereği taşkın alanı ilan edilen yerlere yapı yapılamayacağını söyleyerek, "Taşkın sahasında yapılar tespit edildi. Ayrıca bu konuda hazırlanan raporda var" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dursun Ali Şahin Tunca Meriç Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

zaza:

defolun gidin bu şehirden

0
0
yanıtYanıtla
Valek:

protokol evini yıkamazlar tarihi değeri var kültür bakanlığı ile çakışırlar onu orada bırakıp diğerlerinide yıkamazlar. adam dalgakıranın üzerine şehir kuruyor (hollanda) bunlar daha taşmaı çözemediler yıkmaya çalışıyorlar sanki lalezarda içilen rakılar taşmaya neden oluyor gerçi onlara göre öyledirde.

0
0
yanıtYanıtla
mulayim:

dsi nin de tesisi var nehir kiyisinda o da yikilacak mi balik bastan kokmus neyin pesinde bunlar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title