Haberler

Edirne'de su baskını tehdidi altındaki gecekondular yıkıldı

Güncelleme:

Edirne'de su baskını tehdidi altında bulunan Göl Mahallesi'nde bulunan gecekondular yıkıldı. Aileler konteynerlere yerleştirildi ve kışı rahat geçireceklerini söyledi.

EDİRNE'de halk arasında 'Göl Mahalle' olarak bilinen ve su baskını tehdidi altında bulunan bölgede Valilik, 21 gecekonduyu yıkıp, aileleri konteynerlere yerleştirdi.

Karaağaç Mahallesi'nde, Meriç Nehri'nde su seviyesinin artmasıyla zaman zaman su baskınının yaşandığı Göl Mahalle olarak adlandırılan bölgede bulunan gecekondu ve derme çatma 21 ev, yenileri yapılmak üzere İl Özel İdaresi tarafından yıkıldı. Edirne Valiliği'nin kentsel dönüşüm yapacağı bölgedeki evlerde kalan aileler, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından altyapısı tamamlanmasının ardından kurulan konteynerlere yerleştirildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kalıcı konutlar yapılana kadar konteynerlerde kalacak olan aileler, kışı rahat geçireceklerini söyledi.

'DERDİMİZİ ÇÖZDÜLER'

Evlerinin bulunduğu bölgenin su baskını tehdidi altında olduğunu söyleyen Talat Katırcı, Olası sel durumunda risk altındayız. Kendi imkanlarımızla yaptığımız evlerde, gecekondularda kalıyorduk. Valilik, çalışma başlattı, bir haftada gecekonduları yıkıp konteyner getirdi. En azından çocuklarımız rahat etsin. Tabii ki, zorla bir şey istemiyoruz. Allah razı olsun ki, derdimizi çözdüler. En azından daha konforlu, daha güzel, daha temiz yaşantımız var. Şofbenim yoktu, leğende yıkanıyordum. Şimdi şofbenimiz, lavabomuz var. Evimizde böyle bir şey görmedik. Şimdi rahatız. Elektriklerim yoktu, yıllardan beri mum ışığında yaşıyordum. Elektriklerimiz çekildi dedi.

'TABİİ Kİ MEMNUNUZ'

Konteynere yerleşmekten memnun olduğunu söyleyen Ömür Bıçak, Bizler kentsel dönüşümden memnunuz. Zor şartlarda yaşıyorduk. İnternet gelecek, ışıklandırma olacak, daha güzel olacak dedi.

Ömür Pekkeski ise 60 seneden beri evim olmadı. Konteynerlerde rahata varabiliriz, devletimizin sayesinde. Yeni evler verilecek, tabii ki memnunuz. Sokakta kalmayacağız diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

su baskını Edirne Emlak Yaşam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title