Haberler

Eclac: Latin Amerika 2022 Yılında Yüzde 3,7 Büyüme Kaydedecek

Güncelleme:

2022 yılının ilk yarısındaki dinamizmin ardından bölgenin ekonomik faaliyetlerin yavaşladığı belirtilen rapora göre bu durum, 2021'in toparlanma etkisinin azalmasının yanı sıra daha sıkı para politikalarının, mali harcamalarda daha fazla kısıtlamanın, daha düşük tüketim ve...

Eclac: Latin Amerika 2022 Yılında Yüzde 3,7 Büyüme KaydedecekBirleşmiş Milletler Latin Amerika ve Karayipler Ekonomik Komisyonu'nun (ECLAC) Şili'nin başkenti Santiago'da yıllık Latin Amerika ve Karayipler Ekonomik Araştırması 2022 raporunu açıklıyor, 23 Ağustos 2022. (Fotoğraf: Jorge Villegas/Xinhua)

2022 yılının ilk yarısındaki dinamizmin ardından bölgenin ekonomik faaliyetlerin yavaşladığı belirtilen rapora göre bu durum, 2021'in toparlanma etkisinin azalmasının yanı sıra daha sıkı para politikalarının, mali harcamalarda daha fazla kısıtlamanın, daha düşük tüketim ve yatırım seviyelerinin ve kötüleşen dış faktörlerin etkisini yansıtıyor.

SANTİAGO, 16 Aralık (Xinhua) -- Birleşmiş Milletler Latin Amerika ve Karayipler Ekonomik Komisyonu (ECLAC) Perşembe günü yatığı açıklamada, Latin Amerika ve Karayipler ekonomilerinin "dışsal belirsizlikler ve iç kısıtlamaların ortasında" 2022 yılında yüzde 3,7 büyüme kaydedeceğini bildirdi.

Merkezi Şili'nin başkenti Santiago'da bulunan kuruluş, "Latin Amerika ve Karayipler Ekonomilerine Ön Genel Değerlendirme 2022" raporunu sunarken, bölgenin 2021'de kaydettiği yüzde 6,7'lik büyümenin yarısından biraz fazlasını kaydetmesinin beklendiğini bildirdi.

Raporda, 2023'te "ekonomik büyümedeki yavaşlamanın yoğunlaşarak... gayrisafi yurtiçi hasılada (GSYİH) yüzde 1,3'lük bir büyüme oranına yol açacağı" belirtildi.

ECLAC'a göre, 2022'de dünya genelinde artan küresel enflasyonun ortasında benimsenen daha sıkı para politikaları, finansal dalgalanmalardan ve riskten kaçınmayı artırarak, bölge ülkeleri de dahil olmak üzere gelişmekte olan ekonomilere sermaye akışının azalmasına neden oldu.

2022 yılının ilk yarısındaki dinamizmin ardından bölgenin ekonomik faaliyetlerinin yavaşladığı belirtilen rapora göre bu durum, 2021'in toparlanma etkisinin azalmasının yanı sıra daha sıkı para politikalarının, mali harcamalarda daha fazla kısıtlamanın, daha düşük tüketim ve yatırım seviyelerinin ve kötüleşen dış faktörlerin etkisini yansıtıyor.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Latin Amerika Karayipler Santiago Şili Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title