Haberler

Ebru Yarışması Sonuçları

Güncelleme:

Malatya Belediyesi Ebru Yarışması sonuçları açıklandı.

Çakır: kendi değerlerimizi günümüze taşıyabilmemiz lazım

Belediye Başkanı Ahmet Çakır," Birçok alanda olduğu gibi sosyal ve kültürel alanda da önemli projelere imza atıyoruz" dedi.

Kültürel ve sanatsal faaliyetlere büyük önem veren Malatya Belediyesi tarafından düzenlenen "Ebru Yarışması"nın sonuçları açıklandı.

İl Özel İdare Toplantı Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Ebru Yarışması, belediye olarak yaptığımız sosyal ve kültürel etkinliklerden bir tanesi. Bugüne kadar birçok alanda olduğu gibi sosyal ve kültürel anlamda da önemli projelere belediye olarak imza atıyoruz" dedi.

Şehirle ilgili önemli yatırımlar yaptıklarını vurgulayan Başkan Çakır, "Alt yapıda önemli yatırımlar yapıyoruz. Çevre Düzeni Planı, Ulaşım Master Planı gibi planlamalarla fiziki yapılanmalara belediye olarak çok önem veriyoruz. Malatya'yı geleceğe taşımak adına önemli projeleri gündeme alıyoruz ve uyguluyoruz.Şehrin en önemli konularından biri de şehrin gerçekten sosyal ve kültürel açıdan imarıdır.Bunun için de düzenlediğimiz Ebru Yarışması gibi etkinlikleri özellikle yapmak; buna bir sevgi katabilmek, buna bir ilgi çekebilmek; bize has kültürümüzün, değerlerimizin yaşatılmasını sağlamak; bunları çocuklarımıza, gelecek nesillerimize aktarabilmek çok önemlidir. Dolayısıyla bizim farklı yarışmalarımız oluyor.Fıkra Yarışması, Malatya'nın tarihini anlatan yarışmalar, şiir yarışmaları gibi.. Buradaki amacımız, Malatya'nın var olan çok önemli kimliğini hem yaşatabilmek hem de halkımıza anlatabilmektir. Malatya'nın yaklaşık 9-10 bin yıllık bir geçmişi var. Çok medeniyetler geldi ama bunları bilmemiz lazım, bunları çocuklarımıza anlatmamız lazım. Kendi değerlerimizi günümüze taşıyabilmemiz lazım" şeklinde konuştu.

Başkan Çakır, Sanat Merkezi'nde 2009 yılının sonunda faaliyetlere başladıklarını kaydederek, "Sanat Merkezi'nde bugün gelinen noktaya baktığımız zaman, kısa bir süre içerisinde gerçekten çok ciddi mesafeler alındığını görüyoruz. 2009 yılında o binada sanat adına hiçbir faaliyetimiz yoktu. Şu an 20 civarında farklı dalda eğitimler veriliyor. Gruplarımız var, çalışmalar yapılıyor. Her gittiğimizde oradaki gelişmeleri hayranlıkla izliyoruz. İyi ki bu faaliyetleri yapıyoruz diyoruz. Bir çok dalda ihtiyaca cevap veremediğimizi görüyoruz. O güzel eserleri sergileyemediğimizi hissediyoruz. Malatya'ya tanıtamadığımızı düşünüyoruz. Dolayısıyla bunlarla ilgili neler yapabileceğiz; bunlarla ilgili de çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.

Çakır: Etkinliklerimiz her geçen gün artarak devam edecek…

Kadın Kültür ve Spor Merkezi'nde fitness aletleriyle spor imkanı sunulmasının yanı sıra sanatsal eğitimler verilmeye başlandığını da belirten Çakır, "Kadın Kültür ve Spor Merkezi'nde; Ebru, Tezhip, El Sanatları eğitimleri veriliyor. Sanatsal eğitimlerimiz orayla da sınırlı değil. Çok amaçlı belediye sosyal tesislerini oluşturduk. Bugün 17'ncisi yapılıyor şu anda. 10 tanesi hizmette, diğerleri de büyük oranda tamamlandı. Bu tesislerimizde de yine o bölgenin vatandaşına yönelik bu tür sosyal ve kültürel içerikli faaliyetleri yapıyoruz. Tabi bu yeterli mi; gerçekten yeterli değil. Şu an Sanat Merkezi'miz ihtiyaçlar cevap vermiyor. Sanat Galerisi Projesi hazırladık. İnşallah onun temelini 2-3 ay içerisinde atmayı planlıyoruz. Sanat Sokağı ile birlikte bir bütün halinde yapacağız, projemizi geliştireceğiz. Gerçekten bu eserlerin buralarda yaşaması, yaşatılması anlamında çok önemli görüyoruz Bu etkinliklerimiz her geçen gün artarak devam edecek" dedi.

Başkan Çakır, katılımcılara teşekkür ederek, "Bizi kırmayarak buraya kadar gelen çok değerli hocalarımız aramızdalar. Ben onlara bir kez daha ayrıca teşekkür ediyorum. Bize bu konuda büyük bir destek vermiş oldular"şeklinde konuştu.

Ebru Yarışması'nın jürisi adına konuşan Sanatçı Hikmet Barutçugil de "Çok hayırlı bir vesileyle burada olduğumu bir kez daha belirtmek istiyorum. Biz kendi öz sanatlarımıza özenmeye başladık artık. Yakın tarihimizde şuur kaybı geçiren bir ülkenin çocuklarıyız biz ikinci bir nesil olarak. Türkiye uluslar arası olmak istiyor. İşte NATO üyesi, AB'ye girmek istiyor. İşte Globalizm diye bir şey var; herkes birbirine yaklaştı. Ama kültür ve sanatta uluslar arası olmanın ilk ve tek şartı önce ulusal olmaktır" dedi.

Malatyalı olduğunu belirten Barutçugil, "Bizim bu geleneksel sanatlarımıza özenip, bunları ihya etmemiz lazım. Görüyorum ki Ebru konusunda çok ciddi bir çalışma var Malatya'da. Bir Malatyalı olarak bundan iftihar ediyorum; iftihar duydum. Çok memnun oldum. Değerli katkılarından dolayı belediyemize ve değerli başkanına çok teşekkür ediyorum. Yarışmaya katılanların hepsini tek tek tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Yarışma sonuçlarını Sanatçı Barutçugil açıkladı. 53 eserin katıldığı yarışmada, açıklanan sonuçlara göre, "Katre-i Hayat" isimli eseri ile Şerife Keskinkılıç birinci, "Çiçekli Ebru ve Akkase Ebru ile Allah (cc) Lafzı" isimli eseri ile Azizhan Çelikkıran ikinci, "Devr-i Karanfil" isimli eseri ile Naciye Aydemir üçüncü oldu. Hasan Azak, İbrahim Karaköse ve Ahmet Duman Şahin'in eserleri de mansiyon ödülüne layık görüldü.

Dereceye girenler ödüllendirildi…

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, birinciye 2000 TL, ikinciye 1500 TL, üçüncüye 1000 TL ödül ile plaketlerini verdi.

Başkan Çakır, yarışmanın jüri üyeliklerini yapan Ebru Sanatçıları Fuat Başar, Hikmet Barutçugil, Ünal Erdinç ve Mehmet Karakurt'a da birer plaket takdim etti.

500 TL'lik mansiyon ödüllerini ise İl Emniyet Müdür Yardımcısı Yakup Kurtaran yarışmacılara verdi.

Ödül töreninin ardından jüri üyesi Fuat Başar, Malatya ile ilgili yazdığı şiiri katılımcılarla paylaştı.

Daha sonra jüri üyeleri söyleşide bulundu.

Başkan Çakır'dan jüriye kalem hediyesi…

Diğer yandan, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı makamında ziyaret eden jüri üyelerine Başkan Çakır tarafından birer kalem hediye edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Malatya Belediyesi Hikmet Barutçugil Ahmet Çakır Fuat Başar Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title