Haberler

Duruşma Öncesi Adliye Önünde Selek'e Destek Eylemi

Savcının, "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" istediği duruşma öncesi Pınar Selek'e destek için Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nın karşısındaki alanda biraraya gelen "Hala Tanığız Platformu" üyesi grup, "Pınar Selek'in beraatini geri istiyoruz" yazılı pankart açtı.

Savcının, "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" istediği duruşma öncesi Pınar Selek'e destek için Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nın karşısındaki alanda biraraya gelen "Hala Tanığız Platformu" üyesi grup, " Pınar Selek'in beraatini geri istiyoruz" yazılı pankart açtı. Platform adına basın açıklamasını okuyan sanatçı Füsun Demirel, " Pınar Selek'in Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin müebbet hapis kararını bozmasının ardından yeniden başladığını hatırlatarak, bu hukuk cinayetinin nihai beraatle son bulmasını bekliyoruz inatla. 16 yılın hesabını tutuyoruz. 16 yıldır umudu diri tutuyoruz" dedi.

"PINAR SELEK'LE BİRLİKTE YÜRÜMEK İSTİYORUZ"

Bir önceki duruşmada mahkemenin Pınar Selek hakkındaki yakalama ve mahkumiyet kararını ortadan kaldırdığını söyleyen Demirel, "Bugüne savcılık makamını davaya ilişkin mütalaasını ve taleplerini açıklaması bekleniyor. Bizim beklediğimiz şey ise elbette bambaşka. Yaşamak ve yaratılmak üzere Pınar'ı burada görmek, başka başka meydanlarda el ele farklı meseleler için onunla birlikte yürümek istiyoruz. 16 yılda çocuklar büyüdü, evler işler değişti yeni aşklar eski ayrılıklar oldu. 16 yılda hükümetler değişti. 16 yıldır söylediğimiz üzere mücadelemiz sadece tek bir insan için değil adalet ve özgürlük hakkımız için. Bu ülkeye inanabilmek onu memleket sayabilmek için. Nihai beraate kadar buradayız. Nihai beraate kadar bu davanın takipçisiyiz. Pınar gelene kadar İstanbul'un nöbetindeyiz. Çünkü birlikte çok güzeliz" ifadelerini kullandı. Grup basın açıklamasının ardından duruşmayı izlemek için duruşmaya girdi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çağlayan Adalet Sarayı Füsun Demirel Pınar Selek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar!
500

Yorumlar (1)

Birgül:

Savcı ''ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası'' istemiş ise, bir gerekçesi vardır. Genelde isminin başına ''sosyolog'' sıfatı konan bu hanıma ''ilericilik'' safsatalarıyla, ''birlikte çok güzeliz'' gibi tuhaf duygusal ifadelerle sahip çıkanları anlamakta zorlanıyorum.

14
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title