Haberler

Dünyanın İkinci Büyük Kanyonunda Festival

Uşak'ın Ulubey İlçesi'nde, 6'ncı Kanyon Kültür ve Turizm Festivali düzenlendi.

Uşak'ın Ulubey İlçesi'nde, 6'ncı Kanyon Kültür ve Turizm Festivali düzenlendi. Belediye Başkanı CHP'li Ali Rıza Ada, "Kanyonlar sit alanı ilan edilince bir şey yapamaz hale geldik. Amacımız Ulubey Kanyonu'nu milli park yapmak" dedi.

ABD'deki Arizona kanyonlarından sonra dünyanın ikinci uzun kanyonu unvanına sahip Ulubey Kanyonu için düzenlenen festival, dün yapılan açılış töreniyle başladı. Çamlık bölgesinde düzenlenen törene Ulubey Kaymakamı Selami Işık, CHP Uşak Milletvekili Prof. Dr. Osman Coşkunoğlu, Ulubey Belediye Başkanı Ali Rıza Ada, Kültür ve Turizm Müdürü Şerif Arıtürk ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ulubey Belediye Başkanı Ali Rıza Ada, kanyonu tanıtmayı ve turizme kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. Ulubey Kanyonu'nun Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından SİT alanı ilan edildiğini kaydeden Ada, "Bu nedenle hiçbir şey yapamaz hale geldik. Amacımız Ulubey Kanyonu'nu milli park yapmak. Bakanlığa sunduğumuz projenin kabulünü bekliyoruz" diye konuştu.

Ada, festivali düzenlemelerindeki amaçlarının küçük ve şirin ilçede bulunan kanyonu Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak, geçmişle gelecek arasında köprü olmak, örf ve adetleri yaşatmak olduğunu söyledi. Kanyonu doğa sporlarına kazandırmak istediklerini de kaydeden Ada, "Ayrıca ilçemizdeki Blandus Antik kenti ile Sülümenli Kalesi'ni de turizme açmak istiyoruz. Geleneksel yemeklerimiz olan döndürme, demir tatlısı ve ebem köftesini de tanıtmak arzusundayız" dedi.

Yörük kıyafetli halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından tanıtım kokteyli verildi. Ulubey ve kanyonu gösteren resimlerin bulunduğu sergi açılışının ardından stantlar gezildi. - Uşak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title