Haberler

Dünyaca Ünlü Tablolar İzmitlileri Şaşırttı

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde açılan Roprodüksiyon Müzesi'ndeki dünyaca ünlü ressamların çizdiği tabloların bire bir kopyaları, vatandaşların beğenisi topladı.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde açılan Roprodüksiyon Müzesi'ndeki dünyaca ünlü ressamların çizdiği tabloların bire bir kopyaları, vatandaşların beğenisi topladı.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi Teknopark A.Ş. ve İzmit Belediyesi, "Üç Ayda Üç Bin Katılımcı ile Müze Eğitimi" projesi kapsamında, İzmit Sanat Galerisi'nde dünyaca ünlü ressamların çizdiği dünyaca ünlü tabloların bire bir kopyalarının bulunduğu, "Bedri Rahmi Eyüboğlu Çocuk-Genç Sanak Eğitimi Röprodüksiyon Müzesi"ni açtı. Açılış sonrası galeriyi gezen sanatseverler, galeri içerisindeki, "Mona Lisa" gibi dünyaca ünlü 40 eserleri görünce şaşkınlıklarını gizlemeyediler. Eserlerin yanlarında bulunan açıklamaları dikkatle okuyan vatandaşlar, birbirleriyle tablolar üzerine tartışmayı da ihmal etmediler.

Asıllarıyla aynı ölçülerde tual üzerine basılan dünyaca ünlü 40 tablo gerçeğini aratmıyor. Hayrettin Gürsoy Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Görsel Sanatlar Öğretmeni Malik Doğan tarafından yürütülen projenin, ünlü sanatçı ve sanat eğitimcisi Bedri Rahmi Eyüboğlu tarafından 1937 yılında kaleme alınan, "Röprodüksiyon Müzeleri" başlıklı makaleden yola çıkarak geliştirildiği öğrenildi. Konuyla ilgili konuşan Doğan, şöyle dedi:

"Burada amacımız bir şeyleri sergilemek değil. Burada amacımız müze eğitimi gerçekleştirebilmek. Amacımız bir kişinin, bir sanat eserinin karşısına geçtiğinde, o sanat eserinin iki boyutluluğunun ötesinde; içinde tadın olduğu, içinde kokunun olduğu, duyguların olduğu bir iletişim kurmasını sağlayabilmektir. Burada asıllarıyla aynı ölçülerde dünyaca ünlü 40 tablonun kopyaları bulunuyor. Bunlar dijital olarak belgelendiler ve daha sonra İstanbul'da özel bir teknikle tual üzerine basıldılar. Amacımız, bu dokümanlar üzerinden sanat eleştirisi gerçekleştirebilmek, sanat beğenisi gerçekleştirebilmektir. Burada üç ay boyunca tüm öğretmenlerimizle bu amaç için çalışacağız. Hedefimiz üç ayda 3 bin çocukla temel müze eğitimi gerçekleştirebilmek."

Sergi açılışında konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ise, "Bugün İzmitimizde Röprodüksiyon müzesi adı altında yine bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bu bir anlamda, özellikle öğrenciler başta olmak üzere gençler ve halkımızın resme bakış konusunu farklı bir bakışını farklı bir boyuta taşınmasıdır" dedi.

Öte yandan müze bünyesinde, öğretmenlerin 31 Mayıs'a kadar 30 kişilik öğrenci grupları ile hafta içi hergün 10.00.-12.00 ve 13.30-15.30 saatleri arasında eğitim gerçekleştirebilecekleri öğrenildi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bedri Rahmi Eyüboğlu Nevzat Doğan Gebze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title