Haberler

Dünyaca Ünlü Sergiye Protokol İlgisi

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Küçükçekmece Belediyesi'nin ev sahipliğinde "Meşk 4" sergisini gezdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Küçükçekmece Belediyesi'nin ev sahipliğinde birçok ülkeden sanatçının eserlerinin yer aldığı "Meşk 4" sergisini gezdi.

13 farklı ülkeden 75 sanatçının minyatürden tezhibe 116 eserinin yer aldığı 'Meşk 4' sergisi, Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu. Serginin açılışına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, sanatçılar ve çok sayıda sanatsever katıldı. Belediye Başkanı Aziz Yeniay, serginin dünya sanatçılarını buluşturduğunu belirterek, "Bir Ramazan ayı içerisindeyiz. Gerçekten bir rahmet ve bereket ayı. Aslında bu sergimiz bereket kelimesiyle ifade edilebilecek bir sergi. Çünkü Türkiye dahil 14 ülkeden 75 sanatçının 116 eseri yer almakta. Böylesi bir sergiyi bir daha Türkiye'de bir arada bulmak çok fazla mümkün olmayabilir" dedi.

Serginin 6 ay süren bir çalışmanın ürünü olduğunu dile getiren Başkan Yeniay, "Ülkelerle irtibat kuruluyor, sanatçılara ulaşılıyor. Eserler sigortalanıyor, Türkiye'ye getiriliyor. Dolayısıyla Küçükçekmecemiz bu Ramazan'da başka bir bereketi yaşamakta. Meşk 4 sergimizi gerçekten tüm sanatseverlerin gelip görmesi gerekir" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ise, sergiyi çok beğendiğini dile getirerek, "Çok değişik yorumlar var. Geleneksel sanatımızla çağdaş sanatı birleştiren, yorumlayan çok hoş şeyler çıkmış ortaya" şeklinde konuştu.

BAŞSAVCI ÇOLAKKADI ESERLERİ İLGİYLE İNCELEDİ

Sergiyi eşiyle birlikte gezen İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı da, çok beğendiğini, eşinin de minyatür, tezhip sanatlarıyla ilgilendiğini söyledi. Başsavcı Çolakkadı, sanata her zaman önem verdiklerini belirterek, "Biz Avrupa'nın en büyük adalet sarayında da böyle kültür faaliyetlerinde bulunuyoruz. Sadece yargı faaliyeti yapmıyoruz, kültür, sanat ve bilimsel çalışmaya da önem veriyoruz" dedi.

Başsavcı Çolakkadı ve eşi eserleri ilgiyle incelerken, sanatçılardan eserler hakkında bilgi aldı. Birbirinden değerli eserleri buluşturan "Meşk 4" sergisi, 25 Ağustos'a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Turan Çolakkadı Ekrem Erdem Ak Parti İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title