Haberler

Dünya Vegan Günü

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Grup adına Metin Kılıç'ın açıklaması- Pankart detayları- Vatandaşlara vegan usulü dolma dağıtımı - Vegan Özgürlük Hareketi Platformu üyesi bir grup, Kadıköy'de yürüdü Kadıköy'de Vegan Özgürlük Hareketi Platformu üyesi bir grup, Dünya Vegan Günü dolayısıyla yürüyüş düzenledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Grup adına Metin Kılıç'ın açıklaması- Pankart detayları- Vatandaşlara vegan usulü dolma dağıtımı - Vegan Özgürlük Hareketi Platformu üyesi bir grup, Kadıköy'de yürüdü Kadıköy'de Vegan Özgürlük Hareketi Platformu üyesi bir grup, Dünya Vegan Günü dolayısıyla yürüyüş düzenledi. Boğa Heykeli önünde toplanan katılımcılar, üzerinde "İnsanlar İçin Bir Tabak Yemek Hayvanlar İçin Bir Ömür Demek" yazılı pankart açarak, bir süre slogan attı. Grup adına açıklama yapan Metin Kılıç, Türkiye'da Vegan Günü'nün 4 yıldır kutlandığını söyledi. Veganların, hayvansal hiçbir gıdayı tüketmediğini ve kullanmadığını dile getiren Kılıç, Vegan Günü'nün 1994'ten itibaren dünya genelinde kutlandığını belirtti. Kılıç, "Bizim tek istediğimiz hayvan sömürüsü olmasın. Hayvan sömürüsü olmadan yaşayabiliyorsak, neden hayvanları öldürelim? Neden onları sömürelim? Neden onlardan yararlanalım ve onları kullanalım? Buna hiç gerek yok. Ben 18 yıldır veganım. Hiçbir hayvansal ürün ve gıda kullanmadan yaşıyorum ve sağlıklıyım. Bizim dikkati çekmek istediğimiz bu anlamda tüm hayvanlardır" diye konuştu. Basın açıklamasının ardından evlerinde vegan usulü hazırladıkları yemekleri vatandaşlara ikram eden katılımcılar, bir süre Bahariye Caddesi'nde yürüdü.

Kaynak: AA / Güncel

Metin Kılıç Türkiye Kadıköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title