Haberler

Dünya Saatini Geri Aldı Ama Türkiye'de Saatler Geri Alınmadı

Güncelleme:

Dünya genelinde saatler 1 saat geri alınırken Türkiye'de 1 Kasım seçimleri için saatler geri alınmadı. Cihazlar saati otomatik geri aldığı için vatandaşlar sorun yaşıyor.

Kış saati uygulamasına bugün saat 04.00 itibariyle geçilmesiyle birlikte dünya genelinde birçok ülke bugün saatlerini 1 saat geri aldı. Türkiye ise kış saati uygulamasına, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi nedeniyle iki hafta ertelemeli olarak 8 Kasım'da geçecek. Ancak akıllı telefonlar bu durumun farkında olmadığı için saatleri otomatik olarak 1 saat geri aldı. Yanılmamak için cihazların ayarlanması gerekiyor.

VATANDAŞLAR SABAH ŞOKU YAŞADI

Bu sabah ise pek çok vatandaş, cep telefonlarının saatleri otomatik olarak 1 saat geri alması nedeniyle büyük şaşkınlık yaşadı. Özellikle bazı otobüs duraklarında yoğunluk olduğu, vatandaşların geç kaldıklarını söylediği görüldü.

MANUEL AYARLAMA YAPILACAK

Microsoft, seçimlerden ötürü ertelenen kış saatine geçiş için güncelleme yayınladı. Ancak güncelleme otomatik olmadığı için herkes manuel ayarlama yapacak

Kış saati uygulamasının başlayacağı günün ertelenmesine yönelik düzenleme, daha önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun'un imzasıyla Başbakanlığa gönderilmişti. Bakanlar Kurulu kararıyla yaz saati uygulaması kapsamında gün ışığından daha fazla yararlanmak ve elektrik tasarrufu için saatler 29 Mart'ta 03.00'ten itibaren 1 saat ileri alınmıştı.

Bu karara göre, 25 Ekim'de yaz saati uygulamasının sona ermesi ve saatlerin 04.00'ten itibaren 1 saat geri alınarak kış saati uygulamasına geçilmesi gerekiyordu. Yapılan yeni düzenleme doğrultusunda, bu yıl yaz saati uygulaması 1 Kasım'da yapılacak genel seçimler nedeniyle 8 Kasım'da sona erecek ve bu tarihte saatler 04.00'ten 03.00'e alınacak.

CİHAZLAR AYARLANMALI

Kış saati uygulamasına geçiş ertelendi ancak kullanılan elektronik cihazların da bu yeni duruma göre ayarlanması gerekecek. Microsoft, bu özel duruma çözüm bulmak adına bir güncelleme yayımlarken, güncelleme indirildiğinde Windows PC'ler bugün değil, 8 Kasım'da saatleri otomatik olarak 1 saat geri alacak. Güncelleme, Windows 10 haricinde diğer işletim sistemlerinde otomatik olarak indirilmediğinden, herkesin manuel şekilde güncellemeyi kurması gerekecek.

NAMAZ VAKİTLERİ UYARISI

Diyanet İşleri Başkanlığı, yaz ve kış saatleri uygulamaları dikkate alınarak basılı takvimlerdeki namaz saatlerinin önceden belirlendiğini, öngörülemeyen bu yeni durum karşısında yanlış bilgilendirmenin önüne geçilebilmesi amacıyla cemaatin uyarılmasını istedi. Camilerde verilen vaazlarda ve cemaatin 25 Ekim ile 7 Kasım arasındaki dönemde takvimde yer alan vakit namazları saatlerine uymaması buna karşılık takvimlerdeki saatlere bu süre içerisinde 1'er saat eklenerek ezan saatlerinin tespit edilebileceği uyarıları yapıldı.

BTK'DAN SAAT AÇIKLAMASI

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, saati otomatik olarak geri alabilme özelliği bulunan akıllı telefon ve elektronik cihaz kullanan vatandaşları uyardı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)'dan yapılan açıklamada, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta saatlerin düzenlenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı gereğince saatlerin 25 Ekim yerine 8 Kasım pazar günü saat 04.00'den itibaren bir saat geri alınmasına karar verildiği hatırlatıldı.

"AYARLARINIZI YAPIN"

Açıklamada, akıllı telefon ve bilgisayar gibi elektronik cihazlarda saati otomatik olarak geri alabilme özelliği bulunduğu için vatandaşların mağdur olmaması bakımından akıllı telefon ve bilgisayarları başta olmak üzere elektronik cihazlarında gerekli saat ayarlamalarını yapmalarının yararlı olacağına dikkat çekildi.

Açıklamada, "Elektronik haberleşme sektöründe faaliyet gösteren işletmecilerin sunduğu faturalandırma, tarife paketlerinin yürürlüğe gireceği zaman, taahhütlerin başlangıç ve bitiş tarihleri, avantajlı servisler gibi hususlar da karışıklığa ve mağduriyete sebep olunmaması için işletmecilerin gereken önlemleri alması ve tüketicilerin dikkatli olması önem arz etmektedir" denildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ali Rıza Alaboyun Microsoft Türkiye Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (157)

MmaMobil-IOS:

Helal sana uzun adam biz dünyaya deil dünya bize uyacak tek yol AKP inadına AKP AKP ak parti

18
181
yanıtYanıtla
Ufuk:

Senin beynine tukureyim :)

yanıt0
yanıt1
MHP cCc:

SAHTEKARLARA KANMAYIN VATANINI VE MİLLETİNİ SEVEN OYUNU MHP''YE ATSIN.

112
19
yanıtYanıtla
Hasan Mobil-IOS:

Uzun adam Allah seni başımızdan eksik etmesin

26
81
yanıtYanıtla
erdogan:

Akp ülkenin kaybedecek 1 saati bile yok demek istedi. Seçime 1 saat erken gireceğiz. İstikrar için akp bu ülkenin temel direğidir...

17
72
yanıtYanıtla
cakallarla dans:

O bır saatte kaybettıgın elektrık geliriyle kac işyeri acılırdı onu bıle bılemıyecek kadar boş beginsiniz.

yanıt2
yanıt2
AK MAL:

BİZ DEMEMİŞMİYDİK TARİHİ BAŞTAN YAZACAĞIZ DİYE HELAL OLSUN BAŞBAKANIMA CUMHURBAŞKANIMA.

8
69
yanıtYanıtla
SiLOPiLiMobil-ANDROID:

ÖZGÜR BİR YAŞAM İÇİN VE ÖZGÜR BİR GELECEK İÇİN YİNE VE YENİDEN #HDP #İNADINA #HDP #İNADINA #HDP

49
27
yanıtYanıtla
cxsd:

değil saat ayarları dünya ayarlarına müdahale etsen seni başkan yaptırmayacaz bilalin babası. . .

31
42
yanıtYanıtla
dsfd:

işe geç kaldım patrondan o kadar azar işttim bu azrtlamadan sonra sana nahhhhh oy veririm akp. . . .

36
36
yanıtYanıtla
Tüm 157 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title