Haberler

Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü

AK Parti Antalya İl Başkanlığı ile Antalya Down Sendromlular Derneğince, Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, down sendromlu çocuklardan oluşan mehter takımı mini bir konser verdi.

Ak Parti Antalya İl Başkanlığı ile Antalya Down Sendromlular Derneğince, Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, down sendromlu çocuklardan oluşan mehter takımı mini bir konser verdi.

Antalya Öğretmenevi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, programın AK Parti Genel Merkezince 81 ilde gerçekleştirildiğini belirtti.

Milletvekili Enç, down sendromlu çocukları "sevgi kelebekleri" diye nitelendirerek "Down sendromunda bir tane kromozom fazla, normal insanlarda 46 kromozom varken onlarda 47 kromozom var. Bence o fazla kromozom 'sevgi kromozomu'. Birçok insanda olmayan ama onlarda fazlasıyla olan, sevgiyi karşılıksız, çıkarsız, beklentisiz veren kromozom. Bence onlar bizlerden daha şanslılar." dedi.

Down sendromluları çok sevdiğini ve onların enerjisini hissettiği anda işlerinin rast gittiğini dile getiren Enç, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere tüm AK Parti kadrolarının, engelli bireylerin sıkıntılarını çözmek için canla başla çalıştığını belirtti.

Enç, engelliler için ne yapılsa az olduğunu, hep daha fazlasının yapılması gerektiğini vurgulayarak "Annelere, babalara da çok teşekkür ediyorum. Onlar cennetin kapısının anahtarını taşıyorlar. İnşallah sevdikleri ve aileleriyle çok güzel günler geçirirler. Şartları iyileştirmek, sosyal devlet olarak bizim görevimiz. Biz iyileştirmekle yükümlüyüz. Bu lütuf değil, bu bir fark." diye konuştu.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Osman Dirican da engellilere sunulan bütün hizmetleri, sosyal devlet olmanın bir gereği saydıklarını söyledi. Uyguladıkları sosyal politikalar sayesinde muhtaçlığı bitirmek, engelleri aşarak tüm vatandaşları sosyal hayata tam olarak katılan engelsiz bireyler haline getirmek istediklerini anlatan Dirican, "Sizler engelleri aşmanın bir inanç meselesi olduğunu, başarı anahtarının kişinin buna inanması olduğunu ispat ediyorsunuz. Rabb'imin izniyle tüm sorunlarınızı birlikte omuzlayıp engelleri birlikte aşacağız." görüşünü kaydetti.

Down sendromlu engelli mehter takımından mini konser

Etkinlikte down sendromlu Uğur Aşçı dua etti, down sendromlu çocuklardan oluşan mehter takımı mini bir konser verdi. Konser sırasında çocukların oldukça heyecanlı olduğu görüldü. Aileler de çocuklarının konserini cep telefonları ile kayıt altına aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Gökcen Özdoğan AK Parti Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title