Haberler

DTP'liler Operasyonların Karşısında Durmak İçin Bildiri Dağıttı

DTP, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'ya Yönelik Yaptığı Hava ve Kara Operasyonunu Protesto İçin Diyarbakır'da Yürüyüş Düzenleyecek. DTP'li Milletvekilleri ve Parti Yönecileri Bugün Cadde ve Sokakları Gezerek Bildiri Dağıttı.

DTP, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'ya yönelik yaptığı hava ve kara operasyonunu protesto için Diyarbakır'da yürüyüş düzenleyecek. DTP'li milletvekilleri ve parti yönecileri bugün cadde ve sokakları gezerek bildiri dağıttı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) 21 Şubat'ta PKK terör örgütüne yönelik başlatmış olduğu hava ve kara operasyonunun ardından DTP'liler operasyona tepki vermek amacıyla yarın Diyarbakır'da kitlesel bir yürüyüş düzenleyecek. Aralarında DTP Diyarbakır milletvekilleri Gülten Kışanak ve Selahattin Demirtaş, Şırnak milletvekili Hasip Kaplan, Van milletvekili Özdal Uçer, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve parti yönecilerinin olduğu DTP'liler operasyonların durması için vatandaşları yürüyüşe davet etti. Sanat sokağı girişinde bir açıklama yapan DTP İl Başkanı Nejdet Atalay, son üç gündür süren sınır ötesi kara operasyonunun başladığını ifade ederek, "DTP olarak Kürt sorununun bu şekilde çözülemeyeceğini dile getirmeye çalıştık. Biz bu durumda memnuniyetsizliliğimizi bulunduğumuz her platformda dile getirdik. Çözümün barış ve demokraside olduğunu söylemeye çalıştık. Operasyonlar devam ettiği sürece biz de demokrasi ve barışta ısrarlarımıza devam edeceğiz. Tüm dünyayı ve tüm kamuoyunu özellikle Türk halkını empatiye davet ediyoruz. Bu ateşi hep beraber söndürebiliriz. Bizi terörize ettikleri oranda ve bizi demokrasi dışına ittikleri oranda sorun daha çıkmaza girecektir. Diyarbakır'da yarın sembolik bir yürüyüş düzenleyeceğiz" dedi.

KARA OPERASYONUNDAN BİR SONUÇ ALINMASI MÜMKÜN DEĞİL DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise, mecliste operasyonların çözüm olmadığını asıl sorunun Kürt sorunu olduğunu askeri yöntemlerle çözülemeyeceğini hep söylediklerini anlattı. 5 Kasım'dan bu yana yapılan hava saldırılarından bugüne kadar milyonlarca dolar harcama yapıldığını belirten Kaplan, şöyle konuştu: "Ama sonuç ortada. Değişen hiçbir şey yok. Kara operasyonundan da bir sonuç alınması mümkün değil. 1995'te bunun on katı büyüklüğünde sınır ötesi opererasyonu yapıldı. Daha uzun süreli yapıldı.

Sonuç alınamadı. Biz barışçıl demokratik çözümlerin halen mümkün olduğunu sağduyuyla bunun çözümünün mümkün olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda demokratik eylemlerimizi genişleteceğiz. Biz Kasrik'te silahlar sussun çağrısını yaptık. Kürt sorunu mecliste çözülebilir dedik." DTP'NİN DAĞITTIĞI BİLDİRİ DTP'nin dağıttığı bildiride özetle şu ifadelere yer verildi. "Sınır ötesi kara harekatına karşı durmak, anaların çığlığını tüm dünyaya duyurmak, barış talebini yüksek sesle duyurmak, ülkeyi sürüklenen kaostan kurtarmak, onyıllardır devam eden savaş koşullarına dur demek ve insan onurunu koruyan bir düzenin tesisi kürtlere dayatılan tüm baskıları protesto etmek için kitlesel bir basın açıklaması yapacağız. Halkların kardeşce ortak geleceğini zedeleyen bu operasyonun önüne geçmek için gelin hep beraber onurlu ortak geleceğimize sahip çıkalım." (SK-ZG-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title