Haberler

DSP'de Olağanüstü Kurultay Sancısı

Güncelleme:

DSP'de, bir araya gelen muhaliflerin gündeme getirdiği olağanüstü kurultay talebi, genel merkezin imzaları reddetmesi sonucu mahkeme kararını bekliyor.

DSP'de, "Demokratik Sol Platform' adı altında biraya gelen muhaliflerin gündeme getirdiği olağanüstü kurultay talebi, genel merkezin imzaları reddetmesi sonucu mahkeme kararını bekliyor DSP'de "Demokratik Sol Platform' adı altında biraya gelen muhaliflerin gündeme getirdiği olağanüstü kurultay talebi, genel merkezin imzaları reddetmesi sonucu mahkeme kararını bekliyor. DSP'de kulisler hareketlenirken, olası seçimli kurultayda genel başkan adaylığı için DSP'nin eski genel başkanlarından Zeki Sezer, eski başbakan yardımcısı Hikmet Uluğbay ve eski bakanlardan Zekeriya Temizel'in ismi öne çıkıyor.

17 Mayıs 2009'da yapılan olağanüstü kurultaydan bu yana Masum Türker'in Genel Başkanlık koltuğunda oturduğu DSP'de, yönetimden rahatsız olan bazı delegeler olağanüstü kurultay istiyor. "Demokratik Sol Platform' adı altında bir araya gelen muhalifler, topladıkları 205 imzayla 29 Haziran tarihinde genel merkeze başvurarak, seçimli olağanüstü kurultay talebinde bulunmuşlardı. Ancak genel merkez, parti tüzüğüne göre genel başkanın gerek görmesi durumunda olağanüstü kurultayın toplanabileceği gerekçesiyle başvuruları reddetti. Bunun üzerine konuyu yargıya taşıyan muhalifler, şimdi mahkemenin vereceği kararı bekliyor.

Demokratik Sol Platform Sözcüsü, DSP'nin eski genel başkan yardımcılarından Hasan Macit, kurultay delege sayısının 5'te birini aşan 205 imzanın noter huzurunda alındığını ifade ederek, genel merkezin ret kararının Siyasi Partiler Kanunu'na aykırı olduğunu iddia etti. İmzaların toplanmaya başladığı günden itibaren genel merkez tarafından kendilerine imzaların geri çekilmesi yönünde baskı yapıldığını söyleyen Macit, "Tüzükler kanunun üzerinde olamaz. Biz imzalarımızı noter önünde topladık. Kurultay delegelerinin 5'te birinin iradesine bir kişi ipotek koyamaz" dedi. Macit, mevcut yönetimin DSP'yi çıkmazsa sürüklediğini ifade ederken, partiye ait araçların tek tek satıldığını, parti çalışanlarından bir kısmının da işten çıkarıldığını öne sürdü. Macit, genel merkezin yanı sıra, illerde 60'a yakın aracın da giydirmelerinin soyulmaya başlandığını belirterek bu araçların da satılacağını söyledi.

-ZEKİ SEZER'E "GERİ DÖN" ÇAĞRISI

Demokratik Sol Platform hareketini destekleyenler arasında Uluç Gürkan, Orhan Birgit ve Necip Şekercioğlu gibi isimlerin de yer aldığı belirtilirken, DSP'de olası seçimli kurultay için kulisler de hareketlendi. Olası kurultayda genel başkan adaylığı için partinin eski genel başkanlarından Zeki Sezer, eski başbakan yardımcısı Hikmet Uluğbay ve eski bakanlardan Zekeriya Temizel'in isimleri konuşuluyor. DSP'de il örgütlerinin ise Zeki Sezer ismi üzerinde yoğunlaştığı ifade ediliyor. Eski DSP Altındağ ilçe başkanı Önder Aslan, Sezer'in genel başkan adaylığı konusunda 70 il örgütü ile görüştüklerini, 50 ilin tam desteğini aldıklarını ifade etti. Örgütlerin Sezer'i yeniden partinin başında görmek istediklerini belirten Aslan, Sezer'in evinin önünde kamp kurarak, baskı yapacaklarını da söyledi.

Zeki Sezer ise ANKA'ya yaptığı açıklamada, kendilerinin Bülent Ecevit'in ardından demokratik solcularla, örgütlerle ve partililerle son derece özverili bir çalışmayı birlikte yaptıklarını ifade ederek, "O süreçte partinin kamuoyunda bir karşılığı da vardı. Bu herhalde birbirimizi içten, anlayarak yapılan çalışmanın sonucudur ve şimdi gelinen noktada DSP'ye olan ihtiyacın tekrar belirginleşmiş olmasıdır" dedi. Genel başkan adaylığı konusunda ise temkinli konuşan Sezer, "Taleplerin yoğun olmasına karşın ben parçalı, birbiriyle kavgalı bir DSP'nin yerine, herkesin bütünleştiği, ortak bir kararın alındığı, kavganın, kişisel çekişmelerin kenara bırakıldığı bir DSP yeğlerim. Küçük hesaplarla yapılan kavgalar hem ülkeye, hem partiye yarar getirmez" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Zekeriya Temizel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (2 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 2 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title