Haberler

DP: Henüz Kongre Aşamasında Değiliz

Dp İl Başkanları Toplantısı Sona Erdi. Dp Genel Başkan Vekili Nevzat Ercan, Henüz Kongre Aşamasında Olmadıklarını ve Toplantıda 22 Temmuz Seçim Sonuçlarını Değerlendirdiklerini Bildirdi.

Demokrat Parti İl Başkanları toplantısı sona erdi. DP Genel Başkan Vekili Nevzat Ercan, henüz kongre aşamasında olmadıklarını ve toplantıda 22 Temmuz seçim sonuçlarını değerlendirdiklerini bildirdi.

Yaklaşık 7 saat süren DP İl Başkanları toplantısına 70'e yakın il başkanı ve bazı GİK üyeleri katıldı.

Toplantı sonrasında gazetecilere açıklama yapan DP Genel Başkan Vekili Nevzat Ercan, toplantıda 22 Temmuz seçim sonuçlarının değerlendirildiğini belirterek, "Toplantıya mazereti dışında bütün arkadaşlar katıldı. Seçimlerdeki kayıpların nedenlerini, DP'nin yeni dönem metodlarının ne olacağını tartıştık. Sağlıklı bir yol izleyerek önümüzdeki Büyük Kongreyi toplamak, genel kurulu yapmak istiyoruz" dedi.

İl Başkanları toplantısında konuşulanların Çarşamba günü gerçekleşecek GİK toplantısında değerlendirileceğini söyleyen Ercan, olağanüstü kongre ile ilgili olarak ise il başkanlarının farklı görüşlere sahip olduklarını bildirdi. Ercan, ancak henüz kongre aşamasında olmadıklarını söyledi.

Ercan, siyasette azmi ve heyecanı olanın kazanacağını belirterek, "siyaset mevsimlik bir iş değildir, siyaset onurlu bir iştir" dedi.

"Şimdiden sonra, kendimizi sorgulamamız, ders çıkarmamız ve bir yol haritası belirlememiz gerekiyor" diyen Ercan, DP'nin köklü bir gelenekten geldiğini ve Türkiye için vazgeçilmez olduğunu söyledi. Ercan, seçim sonuçları için ise milletin iradesi böyle tecelli etmiştir" dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ercan, Mehmet Ağar'ın istifasını basın yoluyla beyan ettiğini belirterek, "İstifa tek taraflı bir beyandır" dedi. Ercan, adaylık şartlarını taşıyan herkesin genel başkanlığa aday olabileceğini de sözlerine ekledi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title