Haberler

Dolandırnıcıların Elinden Polis Kurtardı

Samsun'da kimliği belirsiz iki kişi kendisini polis ve savcı olarak tanıtıp 66 yaşındaki Mustafa Sağlam'ı dolandırmak istedi.

Samsun'da kimliği belirsiz iki kişi kendisini polis ve savcı olarak tanıtıp 66 yaşındaki Mustafa Sağlam'ı dolandırmak istedi. Eşinin ihbarı üzerine harekete geçen polis, Sağlam'ı dolandırılmaktan kurtardı.

Olay bugün Samsun'un İlkadım İlçesi Kadifekale Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre emekli Mustafa Sağlam'ı arayan kimliği belirsiz bir kişi kendisini polis olarak tanıtıp banka hesabı olup olmadığını sorduktan sonra, Seni savcıya bağlıyorum dedi. Kendisini cmhuriyet savcı olarak tanıtan diğer şüpheli de bankada hesabı olup olmadığını sordu. Sağlam'da bankada hesabı olduğunu ancak miktarını kimseye söylemeyeceğini belirtti. Şüpheliler, Adliyeye gelip ifade verme gerekiyor dedi. Mustafa Sağlam evden çıktıktan sonra eşi Nurten Sağlam polisi arayıp eşinin eşgalini vererek dolandırılacağını ihbar edip eşinin cep telefonu numarasını verdi. İhbarın ardından Mustafa Sağlam'ı cep telefonundan arayan polis, Biz gerçek polisiz sakın hesabından para çekip sana verilecek olan hesaba yatırma. Bu şahıslar dolandırıcı diye uyarıda bulundu. Sivil ekiplerde eşgalini bildikleri Mustafa Sağlam'ı hesabı bulunduğu bankanın önünde gelip para yatırma ihtimali karşısında bekledi. Bu sırada şüpheliler Mustafa Sağlam'ı yeniden arayıp bankaya yönledirmek istedi. Polisin uyarısını dikkate alan Sağlam, cep telefonuyla konuşarak adliye binası önüne geldi. Burada telefonu polise verdi. Polis memuru ile konuşan şüpheliler, telefonu kapattı.

Polisin uyarısını dikkate alarak dolandırılmaktan son anda kurtulan Mustafa Sağlam, Cep telefonumdan arayan bir kişi kendisini polis olarak tanıtıp 'seni savcıya bağlıyorum' dedi. Bana bankada hesabının olup olmadığını sordular. Bende hesabımın olduğunu ve miktarını söylemedim. Bana adliyeye gelmemi söylediler. Adliyeye giderken eşim polisleri arayıp durumu bildirmiş. Polisler de beni arayıp, bu kişilerin dolandırıcı olduğunu söyledi. Polis arkadaşlara teşekkür ediyorum dedi. Şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Sağlam İlkadım Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title