Haberler

Dokuz yavru köpek barınağın maskotu oldu

İBRAHİM ERİKAN / ÜMİT KAHRIMAN - Hayvansever polis memuru ile eşinin seyahat sırasında yol kenarında fark edip Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi yetkililerine haber vermesiyle kurtarılan 9 ya...

İBRAHİM ERİKAN / ÜMİT KAHRIMAN - Hayvansever polis memuru ile eşinin seyahat sırasında yol kenarında fark edip Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi yetkililerine haber vermesiyle kurtarılan 9 yavru köpek, barınağın maskotu oldu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bir polis memuru ile eşi, otomobille seyahat ederken Osmaniye'den geçtikleri sırada D-400 karayolunda fark ettikleri 9 yavru köpeğin zarar görmemesi için belediyeye haber verdi.

Çağrı merkezi çalışanları da ihbarı, Osmaniye Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ekiplerine bildirdi. Ekipler, Osmaniye Devlet Hastanesi kavşağı civarında terk edilmiş buldukları köpekleri barınağa getirerek ön muayenelerini yaptı.

Veteriner hekim Ali Laçinbala tarafından yavru köpeklerin dış parazitini önlemek için ilaçlama yapıldı ve herhangi bir hastalık taşıyıp taşımadıklarına bakıldı.

Sağlık sorunu bulunmadığı ve kardeş oldukları belirlenen köpekler, barınağa gelen ziyaretçilerin de dikkatini çekiyor. Birbiriyle oyun oynayan, sempatik hareketleriyle misafirlerin sevgisini kazanan köpekler, kısa sürede barınağın maskotu haline geldi.

Laçinbala, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yavru köpeklerin bir polis ve eşi tarafından fark edilmesi üzerine barınağa getirildiğini anlattı.

Yavruların muayenelerini yaptıklarını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade eden Laçinbala, "Köpeklerimizin fotoğraflarını görenler, buraya gelen ziyaretçiler çok beğeniyor. Sahiplenmek isteyenleri barınağımıza bekliyoruz. 9 yavru köpek merkezimizin maskotu haline geldi. Birbirlerine de benziyorlar, hepsi ikiz. Çok da güzeller, neşeliler. Hepsini yavru mamasıyla besliyoruz. Seviliyorlar, sevildikleri için de mutlular" diye konuştu.

Laçinbala, 9 yavruyu diğer büyük köpeklerin olduğu bölüme koymadıklarını, yavruların ayrı yerde tutulduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title