Haberler

Hastanede Silahlı Saldırıda Öldürülen Doktora Son Görev

Güncelleme:

Samsun'da görev yaptığı Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Kamil Furtun, son yolculuğuna uğurlanıyor.

Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Opr. Dr. Kamil Furtun için hastane önünde düzenlenen törende gözyaşları sel oldu.

Düzenlenen törene Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Şencan, İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr. Dursun Mehmet Mehel, Furtun'un eşi Dr. Funda Furtun, hastane başhekimleri, öğretim üyeleri, doktorlar, hemşireler, hastalar ve ailesi katıldı.


Merhum Opr. Dr. Kamil Furtun'un cenazesi hastane içerisinden bahçede kendisi için hazırlanan tören alanına mesai arkadaşlarının omzunda getirildi. Getirilme esnasında hastane önünde bulunan çok sayıda doktor, hemşireler, hastalar ve hasta yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

ACILI ANNE: OĞLUM SENİ BİR DAHA GÖREMEYECEK MİYİM?

Oğlunun tabutuna sarılan annesi Gönül Furtun, "Oğlum seni bir daha göremeyecek miyim?" diye gözyaşlarına hakim olamadı. Merhum Furtun'un oğlu 5. sınıf öğrencisi Taylan Furtun ve eşi Dr. Funda Furtun da ayakta durmakta güçlük çektiler. Gözyaşları arasında düzenlenen törende konuşan Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Tamer Kutlu, gözyaşlarına hakim olamayarak, "Adam gibi adamdı Kamil ağabey. Bu ona hiç yakışmadı. Hepimizin ağabeyiydi. Çok sevilen bir doktordu. Bütün sağlık camiasının başı sağ olsun" dedi.

"BEYEFENDİ BİR DOKTORDU"

Merhum Dr. Kamil Furtun'un çevresi tarafından çok sevildiğini ifade eden Samsun Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Fatih Özkan ise, "Çevresi tarafından çok sevilen, beyefendi bir doktordu. Tabip Odası Yönetim Kurulu bu sabah acil olarak toplandık ve 1-2 Haziran günleri aciller haricinde sağlık çalışanları olarak çalışmama kararı aldık. Yani 1 Haziran saat 17.00'de İstiklal Caddesi'nde sağlık çalışanları olarak beyaz önlüklerimizle yürüyüş yapacağız" diye konuştu.

HASTALARI HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADI

Konuşmaların ardından dualar yapıldı ve helallik alındı. Daha sonra merhum Furtun'un naaşı yine mesai arkadaşlarının omzunda cenaze aracına taşındı. Cenazenin taşınması esnasında törene katılanlar gözyaşlarına hakim olamayarak, saldırıyı kınadılar. Törende merhumun hastaları ve mesai arkadaşları hüngür hüngür ağladı.

İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPILACAK

Öte yandan Samsun Tabip Odası internet sitesinden yaptığı açıklamada, Op.Dr.Kamil Furtun'a yapılan saldırının kınanması için, 1 Haziran Pazartesi günü saat 17.00'da İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanarak İstiklal Caddesi boyunca yürüyüş ve basın açıklaması yapılacağını, ayrıca 1-2 Haziran tarihleri arasında acil hizmetler hariç tüm branşlarda yönetim kurulunca iş bırakma eylemi kararı alındığını duyurdu.

Saldırgan İsmail K.'nın ise sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedilmesi bekleniyor.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Yusuf Köksal Eyüp Gümüş Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (75)

adem ayhan:

Bizlerin sağlıklı olması için görev yapan bu şerefli insanlar ne yazık ki ruh hastaları tarafından canice öldürülüyor . O kurşunlar sadece o doktora değil bütün insanlıga sıkılmıştır. Doktorlarımız güvenlikleri sağlanmalıdır o insanlar hedef tahtası oldu yazıktır . .

20
1
yanıtYanıtla
TATAR RAMAZANmobilWeb@haberler.com:

Hak etmiştir doktorların bile havasından geçilmiyor

1
19
yanıtYanıtla
sessiz:

vatandaşa deniyor ki hakların var sağlıkçıya deniyor ki dokunulmazsın hastaya her türlü muameleyi yapabilirsin sonrası bu sağlıkçılarla ilgili sorunları sabim çözmemekte bimer bir işe yaramıyor vatandaş kendi adaletini aramaya kalkıyor olan bu devlet her ikimizin hakkını korumalı

8
10
yanıtYanıtla
abcmobilWeb@haberler.com:

Psikopat manyagin yuzunden bir doktor bosu bosuna oldu doktor olmak oyle kolay is degil kim bilir ne zorluklarla ne streslerle okudu ruh hastasi gerizekalinin biri geldi oldurdu gitti pis lanet birde guluyor ondan yatar cikar olen olduguyle kaliyor nerede adalet.

15
1
yanıtYanıtla
BilgehanmobilWeb@haberler.com:

ALLAH rahmet eylesin doktor olmak o kadar zor ki

15
0
yanıtYanıtla
dr:

bu işin azmettiricileri sağlık politikalarını yapan kişiler, dr düşmanı siyasetçiler

13
2
yanıtYanıtla
hakan:

Yeni Türkiye budur işte. Yazık onca yılın emeğine.

14
1
yanıtYanıtla
asker:

nasıl gidiyor sağlıkta devrim. çek elini hastaların cebinden doktor efendi diyen şahıs. 15 tl ye muayene olurken ertesi gün 30 tl ye muayene oldum. şimdi diyorum çek elini hastaların cebinden çok kişinin ahını aldın çok

6
8
yanıtYanıtla
77mobilWeb@haberler.com:

Kurban ol sen o doktorun kabir toprağına bir doktor kolay yetişmiyor hayvan herif

13
0
yanıtYanıtla
1453mobilWeb@haberler.com:

Yakın zamana kadar doktorun otoritesi ve saygınlığı vardı Devir değişti cahillik her yere yayıldı sonuçta doktor yok sayıldı bu giderek artacak ne yazıkki

12
1
yanıtYanıtla
Tüm 75 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title