Haberler

"Doğuyorum Korosu" Türkiye Turnesinde

Güroymak Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Doğuyorum Korosu, 4 Mayıstan itibaren gezecekleri 11 ilde, 19 dilde barış, kardeşlik ve sevgi mesajı verecek.

Güroymak Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Doğuyorum Korosu, 4 Mayıstan itibaren gezecekleri 11 ilde, 19 dilde barış, kardeşlik ve sevgi mesajı verecek.

İlçe merkezi ve köy okullarından seçilen 40 öğrenci ile kurulan koro, Kürtçe, Türkçe, Zazaca, Arapça, İngilizce, Yunanca ve Hintçe başta olmak üzere 19 dilde seslendirdikleri şarkılarla dünyaya barışı haykırıyor.

Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, koronun, 4 Mayıstan itibaren 11 ilde konser vereceğini belirterek, korodaki çocukların tüm dünyaya 19 dilde sevgi, dostluk ve kardeşlik mesajı ulaştıracağını söyledi.

Bitlis konseriyle başlayarak turne programı kapsamında Diyarbakır, Adana, Mersin, Antalya, İzmir, Ankara, Bursa, İstanbul, Samsun ve Erzincan'da konser vereceklerine değinen Yılmaz, "Çocuklarımız Bitlis'in sesini sevgi ve kardeşlik duygularıyla hem Türkiye'ye hem de dünyaya iletecek" dedi.

Koro şefi Yunus Dabakoğlu ise Türkiye'deki konserlerin ardından dünya ülkelerinde de konser vermeyi hedeflediklerini bildirerek, en büyük arzularının seslendirdikleri yabancı dildeki şarkıları, o ülkenin insanlarına söylemek olduğunu ifade etti.

Dabakoğlu, 40 öğrenciden oluşan koronun ilçe merkezi ve köylerden seçildiğini anımsatarak, öğrencilerin 5 bin kişi arasından seçildiğini dile getirdi.

Çocukların öz güvenini geliştirmek ve kendilerini daha iyi ifade edebilmelerini sağlamayı amaçladıklarını anlatan Dabakoğlu, çocukların ileri ki yaşamını müzikle iç içe devam ettirmelerini istediklerini sözlerine ekledi. - BİTLİS

Kaynak: AA / Güncel

Güroymak Türkiye Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title