Haberler

Doğubayazıt'ta tarih balmumu heykellerle anlatılacak -

Doğubayazıt ilçesinde açılan balmumu atölyesinde yapımına başlanan 1800'lü yıllarda bölgedeki yaşamın canlandırıldığı heykeller, Doğubayazıt Kentevi ve Ahmed-i Hani Müzesi'nde sergilenecek.

Doğubayazıt ilçesinde açılan balmumu atölyesinde yapımına başlanan 1800'lü yıllarda bölgedeki yaşamın canlandırıldığı heykeller, Doğubayazıt Kentevi ve Ahmed-i Hani Müzesi'nde sergilenecek.

Doğubayazıt Kaymakamı Karahan Daştan, AA muhabirine yaptığı açıklamada kaymakamlık olarak faaliyete geçirdikleri sanat atölyesinde balmumu ve silikon heykel üretimine başladıklarını söyledi.

Heykellerin, İshak Paşa Sarayı altında bulunan bir tepe üstünde yapımına başlanan Ahmed-i Hani Müzesi ve Doğubayazıt Kentevi'nde sergileneceğini ifade eden Daştan, "Doğubayazıt Kaymakamlığı ve Ağrı Valiliği'nin destekleriyle kurduğumuz sanat atölyesinde ilk defa balmumu ve silikon heykel imalatına başladık. Sanat atölyemizde Doğubayazıt Kentevi ve Ahmed-i Hani Müzesi'nin iç tefrişatının sanatsal yapıları imal ediliyor" diye konuştu.

Daştan, bu atölyede Doğubayazıt Kentevi'nin içinde sergilenecek her bir materyallerin üretildiğini söyledi. Ahmed-i Hani Müzesi ve Doğubayazıt Kültürevi'nde 1800'lü yıllarda Doğubayazıt kültürünün ve yaşantısının canlandırılacağını belirten Daştan, şunları kaydetti:

"Balmumundan insan heykellerinin üretimi Karabulak Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Görsel Sanatlar Öğretmeni İsmail Kurt hocamız tarafından yapılmaktadır. Müzede, Mem-u Zin'in satranç sahnesinin canlandırması, Ahmed-i Hani'nin Nü Bahara Bicuka (Yeni bahar) derslerini verdiği sahnenin canlandırılması, çocuğuyla ilgilenen bir annenin bir yanda da ev işi yaptığı sahne var."

Kurt ise Doğubayazıt Kaymakamlığı tarafından sanat atölyesinde ilk defa balmumundan ve silikondan heykeller imal ettiklerini söyledi.

Heykellerle 1800'lü yıllardaki Doğubayazıt kültürünü yeni nesillere aktarmaya çalışacaklarını vurgulayan Kurt, "İlk olarak 'aşık' oynayan ve yenilen bir çocuğun heykelini yapıyoruz. Realistik bir çalışmayla gerçeğini anımsatan insan teni dokusuna yakın bir heykeldir. Bu atölyemizde 42 adet bölgedeki eski hayatı canlandıracak değerli şahısların bire bir aynısı olan heykeller yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

İshak Paşa Sarayı Ağrı Valiliği İsmail Kurt Doğubeyazıt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title