Haberler

Doğu'da Zafer Bayramı Coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı Van, Hakkari ve Bitlis'te de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı Van, Hakkari ve Bitlis'te de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Van'daki çelenk töreni, depremde hasar gören valilik binasında güçlendirme çalışması olduğu için YYÜ rektörlük binası önünde yapıldı. Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde ise kutlama törenleri öncesi çelenk bırakılacak İlçe Jandarma Komutanlığı önü ve kutlama alanında jandarma köpeklerle dedektörlerle mayın ve bomba taraması yaptı.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91'inci yıl dönümü Van'da YYÜ Üniversitesi Rektörlük binası önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı. Çelenk törenine Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Kaya, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Abdullah Barutçu ve kurum amirleri katıldı. Çelenk töreni sonrası Van İl Özel İdaresi'ndeki valilik makamında Vali Aydın Nezih Doğan tebrikleri kabul etti. Daha sonra Cumhuriyet Caddesi Beşyol Meydanı'nda günün anlam ve öneminin anlatıldığı konuşmalar yapıldı. Kutlamalar askeri geçiş töreniyle son buldu. Tören sonrası Van'ınyeni Valisi Aydın Nezih Doğan esnafı ziyaret ederek çay içti.

BDP'Lİ BELEDİYE BAŞKANINDAN YAZILI AÇIKLAMA

Hakkari ve Bitlis'te de valilik önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törenlerde, halkoyunları ekipleri gösteri yaptı. Günün anlam ve öneminin anlatıldığı konuşmalar sonrası askeri geçiş töreniyle kutlamalar son buldu. Törenlere katılmayan Hakkari'nin BDP'li Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, törene katılmama gerekçesini yazılı açıklamayla duyurdu. Bedirhanoğlu, "Geçmiş yıllarda katıldığımız tüm etkinliklerde orada resmen yok sayıldık ve o ortamlarda küçük düşürülmek istendik. Bizler her sene bu olaylar karşısında tepkimizi dile getirdik. Ancak bir sonraki etkinlikte bizlere karşı aynı davranışlar sergilendi. Bu nedenle bizim istenmediğimiz, yok sayıldığımız ve küçük düşürülmek istendiğimiz bir yerde bulunmamızın bir anlamı yoktur. Bunun için bu yılki 30 Ağustos etkinliklerine katılmadık" dedi.

ŞEMDİNLİ'DE MAYIN TARAMASI YAPILDI

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde ise kutlama töreni öncesi alınan güvenlik önlemleri dikkat çekti. Çelenk töreninin yapılacağı İlçe Jandarma Komutanlığı önünde ve çevresinde jandarma köpekler ve dedektörlerle mayın ve bomba taraması yaptı. Törene Şemdinli Kaymakamı Cengiz Erdem, Şemdinli 34.Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, kurum amirleri ve askerler katıldı. Çelenk törenine BDP'li Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre katılmadı. Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması sonrası kutlamalar kaymakamlık bahçesindeki kokteyl ile sürdü. Burada yöresel kıyafetli vatandaşlar ile rütbeli asker bol bol sohbet etti. Burada konuşan Şemdinli Kaymakamı Cengiz Erdem, kutlamalar kapsamında geçen yıl sık sık çatışmalarla gündeme gelen Goman Dağı'na asker, kamu görevlileri, polis ve vatandaşla birlikte yürüyüş yapılacağını söyledi. Kaymakam Erdem, "Bu yürüyüşümüz bugün saat 15.00 'da 34. Hudut Tugay Komutanlığı önünde başlayacak" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şemdinli Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title