Haberler

Doğu'da Kış

Kar yağışı nedeniyle Ağrı'da 153, Iğdır'da 41 ve Kars'ta 19 köye ulaşım sağlanamıyor

Kar yağışı nedeniyle Ağrı'da 153, Iğdır'da 41 ve Kars'ta 19 köye ulaşım sağlanamıyor.

Ağrı merkeze bağlı 562 köyden 153 köy yolu kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı. İl Özel İdaresi yetkilileri, 17 kepçe, 16 greyder, 11 dozer, 5 kar bıçak kamyonu, 3 çekici greyder ve 10 pikap olmak üzere 62 araç ve 79 personelle yol açma çalışmalarına aralıksız devam edildiğini belirtti.

Son üç gündür 2 bin 198 kilometre yol ağının ulaşıma açıldığı ifade edilerek, şu an kapalı olan köy yollarında da çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

Ayrıca Taşlıçay ilçesinde gece saatlerinde başlayıp sabah saatlerine kadar devam eden yoğun sis nedeniyle özellikle Ağrı-İran uluslararası karayolunda görüş mesafesinin 5 metreye düşmesi nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

Iğdır

Iğdır İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, il genelinde 41 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu, ekiplerin köy yollarında aralıksız çalışma yaptığını söyledi.

Köy yollarının ulaşıma açılması için, 5 ekibin çalıştığını belirten Akkuş, yolların en kısa sürede ulaşıma açılacağını, vatandaşların sabırlı olmaları gerektiğini kaydetti.

Kars

Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Özbey de kapalı olan 19 köy yolunun açılması için ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü söyledi.

Kar yağışının başladığı ilk gün yaklaşık 180 köy yolunun kar ve tipi dolayısıyla ulaşıma kapandığını anımsatan Özbey, "Arkadaşlarımız gece gündüz fedakarlık yaparak çalışıp yolları açtılar. Şu anda eğitime engel bir durum da söz konusu değil. Hazır olarak bekleyen 30'a yakın ekibimiz bulunuyor. Köy yollarını açmak için 12 greyder, 8 kar bıçağı takılı kamyon, 6 yükleyicimiz hazır durumda" dedi. - Erzurum

Kaynak: AA / Güncel

Iğdır Kars Ağrı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title