Haberler

Doğal Balı Kaya Kovuklarında Üretiyor

Konya'nın Seydişehir ilçesinde arıcı Şakir Cırık, bahar aylarında hazırladığı tuzakları kaya kovuklarına yerleştirerek doğal bal üretiyor.

Konya'nın Seydişehir ilçesinde arıcı Şakir Cırık, bahar aylarında hazırladığı tuzakları kaya kovuklarına yerleştirerek doğal bal üretiyor. İlçeye bağlı Ortakaraören beldesinde ikamet eden Şakir Cırık, atalarının geleneği olan kaya kovuklarına İlkbaharda arıların kokusunu sevdiği pise sürdükten sonra tuzaklarını hazırlıyor. Oğul adı verilen arı gruplarının pise kokusunu aldıktan sonra bu yuvalara gelmesi sonucu doğal bal üretilmiş oluyor. Hazırladığı tuzakları kontrol ettikten sonra kaya kovuklarına yerleştiren Şakir Cırık, Sonbahar'ın gelmesiyle birlikte eşi Meryem Cırık ile birlikte kayalarda doğal olarak üretilen balı bulunduğu yerden çıkarıyor.

Atalarından bu yana bu mesleği yaptıklarını söyleyen Şakir Cırık, şöyle konuştu: "Babamın söylediğine göre, dedemin babasından bu yana bu yöntemle tamamen doğal bal üretiyoruz. Bahar aylarında hazırladığımız tuzaklara giren arıları sonbahara kadar hiç dokunmadan bal üretmelerini sağlıyoruz. Şimdi arıların ürettikleri tamamen doğal yayla balını alarak arıları da kovana katıyoruz. Bu işte benim en büyük yardımcım eşim. Bu kovanlara kattığımız arıları kışın yiyecekleri balı koyduktan sonra yine yaylamızda bulunan diğer kovanlarımızın yanına götürüyoruz." - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ortakaraören Seydişehir Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title