Haberler

Doğaka, Suriyeliler İçin Hazırlanan Projeyi Destekleyecek

Osmaniye'de "Çadırkentte Yaşayanların Üreme Sağlığı Hizmetlerinin Güçlendirilmesi" projesi DOĞAKA tarafından desteklendiği bildirildi.

Osmaniye'de "Çadırkentte Yaşayanların Üreme Sağlığı Hizmetlerinin Güçlendirilmesi" projesi DOĞAKA tarafından desteklendiği bildirildi.

İl Halk Sağlığı Müdürü Hayri Sarı, Valilik Ahmet Cevdet Paşa salonunda, proje tanıtım etkinliğinde yaptığı açıklamada, 18 yaş üstü 4 bin 26 Suriyelinin bilinçlendirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Proje sayesinde eylem planı oluşturmak istediklerini ifade eden Sarı, şunları kaydetti:

"Projemiz, çadırkentte yaşayan üreme çağındaki kadın ve erkeklerin üreme sağlığı hakkındaki bilgi düzeylerini, tutum ve davranışlarını değerlendirme, toplanan verileri analiz etmek ve ayrıca bu bulgular ışığında bir eylem planı oluşturmak. DOĞAKA tarafından desteklenecek projede çadırkentte misafir edilen 18 yaş üstü aktif üreme çağında olan 4 bin 26 kişinin üreme sağlığı konusundaki tutum ve davranışlarının değerlendireceğiz. Anket formu ile toplanacak veriler istatistik programında bilimsel olarak değerlendirilecek. Çıkan analiz sonuçları bilimsel bir rapor haline getirilerek anne ve bebek ölümlerinin azaltılması, sakat doğumlar ve zor gebeliklerin önlenmesi amacıyla bir eylem planı hazırlanacaktır."

Daha sonra Çukurova Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ersin Nazlıcan, proje hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Osmaniye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title