Haberler

Doç. Dr. Osman Darcan Boğaziçi Üniversitesi'nde Anıldı

Güncelleme:

Boğaziçi Üniversitesi, Eylül ayından ABD'nin Orlando kentinde uğradığı elim bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Doç. Dr. Osman Darcan için bir anma töreni düzenledi.

Törene Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Gülay Barbarosoğlu, Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri Darcan'ın eşi, arkadaşları ve öğrencilerinden oluşan kalabalık bir topluluk katıldı.

8 Eylül'de ABD'nin Orlando kentinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Doç. Dr. Osman Darcan Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen bir törenle anıldı. Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Gülay Barbarosoğlu, Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, Doç. Dr. Osman Darcan'ın eşi, akrabaları, arkadaşları ve öğrencilerinin katıldığı törende Osman Darcan'ın anısına konuşmalar yapıldı.

Gülay Barbarosoğlu: "Derin bir üzüntü ve özlem duyuyoruz"

Çok büyük bir üzüntü içerisinde olduğunu belirten Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Barbarosoğlu "Çok yakın bir arkadaşımız, değerli bir bilim insanıydı. Aynı zamanda mezunumuz olan; başarılı ve çalışkan bir akademisyendi. Çok verimli olduğu bir yaşta kendisini kaybettik. Derin bir üzüntü ve özlem duyuyoruz. Kendisini sevgiyle anarken, bireysel silahlanma ve şiddeti bir kez daha nefretle kınıyorum" dedi.

Osman Darcan'ın eşi Kıvılcım Diker Darcan ise eşinin hiç kimseyi, hiçbir şeyi boşvermeyen ve hayatı dolu dolu yaşayan bir insan olduğunu dile getirirken, "Bugün burada anlatılanlardan sevdiğim insanın, diğer insanlar tarafından da ne kadar çok sevildiğini bir kez daha anladım. Omuzlarıma ağır bir yük bıraktı. Onun adını hak ettiği şekilde her zaman onurla ve gururla taşıyacağım" diye konuştu.

Osman Darcan'ın hayatını eğitime ve bilime adayan idealist, dürüst, adaletli ve prensipli bir insan olduğunu ve yanındaki her insana yol gösterdiğini belirten kuzeni Pelin Bengü ise Osman Darcan adını önümüzdeki dönem Boğaziçi Üniversitesi'nde bir öğrenciye verecekleri burs ile yaşatacaklarını belirtti.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleşen anma töreninin ardından Hisar Kampüsü'nde Osman Darcan anısına ağaç dikildi ve sınıf isimlendirildi.

26 yıldır Boğaziçi Üniversitesi'nde ders veriyordu

Osman Darcan, 1990'dan beri Boğaziçi Üniversitesi'nde dersler veriyordu. Yönetim bilişim sistemleri bölümü kurucu öğretim üyelerinden olan akademisyenin araştırma konuları içerisinde programlama teknikleri, nesneye yönelik sistem geliştirme, benzetim, yapay zekâ ve e-Öğrenme gibi konular yer alıyordu. Darcan'ın çok sayıda uluslararası makale ve bildirileri de bulunuyordu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gülay Barbarosoğlu Eylül Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title