Haberler

Dizi Setinde Ölüm Davası Devam Etti ?

Güncelleme:

Asistan Selin Erdem'in ölümüne ilişkin davanın üçüncü duruşmasında sanığa tahliye çıkmadı.

Arka Sıradakiler isimli televizyon dizisinin setine yemek götürdüğü araçla dizi setinde sanat asistanı olarak çalışan Selin Erdem'e çarparak ölümüne sebep olduğu iddia edilen şoför İdris Fırat'ın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık İdris Fırat, taraf avukatları ve Selin Erdem'in ailesi hazır bulundu.

Duruşmaya tanık Cihan Coşkun'un dinlenilmesi devam edildi. Olay günü ben İdris Fırat'a yardım etmek için film setine gittiğini belirten Coşkun "Biz dizi setine yemek getirdik. Aracımızı rampa aşağıya park etti. İdris Fırat araç içerisindeki yemek malzemelerini daha rahat taşıyabilmek için aracı sağ tarafa almak istedi. Kontağı çalıştırdı. Sonra araç rampa aşağıya doğru olduğu için birden hız aldı. İdris Fırat aracı durdurmak için çabaladı. Ancak kaldırım çarptı araç durmadı yoluna devam etti" dedi.

Mahkemede söz alan Selin Erdem'in ailesinin avukatları sanık İdris Fırat'a "İş yerinde hangi sıfatla ne zamandan beri çalışmaktasınız? Aracınızı neden başka bir yöne sevk etmediniz? Frenin patladığını söylüyorsunuz. Gerçekten fren mi patlamıştır yoksa fren yerine gazamı bastınız?" şeklinde sorular yöneltti.

Daha sonra söz alan sanık İdris Fırat olayın oluş şeklini daha önceki duruşmalarda anlattığını hatırlatarak, "Ben o firmada geçici olarak çalışıyorum. Arada bir servise çıkıyorum. Aracı hareket ettirdikten sonra aracı sağ tarafa yanaştırmak zorunda idim. Araba hız aldı. Frene bastım. O an panikledim el frenini çekmeyi düşünemedim. Gaza basmadım" dedi.

İdris Fırat'ın avukatı ise, "Müvekkilim elinden geleni yapmıştır.Bir kaza sonucu ölüm gerçekleşmiştir.Müvekkilimin delilleri karartma olsalı yoktur.Uzunca süre tutukludur. Kusur oranında düşme ihtimali karşısında tahliye dilemsini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti suçun unsurlarının belirlenmesi açısından olay yerinde keşif yapılamasına. Sanık İdris Fırat'ın üzerine atılı suçun niteliği, olay mahallinde keşif yapılmamış olması, delil olarak var olan tanıkların tamamının dinlenmemiş olması nedeniyle tutukluk halinin devamına hükmetti.

Mahkeme çıkışında aralarında Sanatçı Mehmet Ali Alabora'nın da olduğu Selin Erdem'in ailesi ve arkadaşları basın açıklaması yaptı. Selin Erdem'in ablası Sema Erdem "Biz her duruşma günü Çağlayan Adliyesi önünde bir basın açıklamasıyla süreci kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz. Senaryo değil gerçek cinayet. Senaryo değil, iş cinayeti" dedi.

İhmal sonucu gerçekleşmiş bir iş kazası olduğunu belirten sanatçı Mehmet Ali Alabora da "Bundan sonra setlerimizi 4857 numaralı iş kanunu çerçevesinde organize olması için elimizden geleni yapacağız.

Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bundan sonra setlerimizde yeni Selin Erdemler kaybetmemek için, meslekten kopmamaları için ve hayattan uzaklaşmamaları için bugünden itibaren mücadelemize daha da arttırarak devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Olay Kağıthane'de 1 Mayıs 2012 günü meydana gelmişti. Özel bir televizyon kanalında yayınlanan 'Arka Sıradakiler' adlı dizinin çekimlerine ara verildiği sırada dizinin sanat asistanı Selin Erdem, kaldırımda bulunduğu sırada freni boşalan minibüs çarpmıştı.İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianamede İdris Fırat'ın "Taksirle Ölüme neden olmak" suçundan 6 yıla kadar hapsi isteniyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ali Alabora Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title