Haberler

Dizi Setinde Hayatını Kaybeden Selin Erdem Davasında Tahliye Yok

Arka Sıradakiler isimli televizyon dizisinin setine yemek götürdüğü araçla dizi setinde sanat asistanı olarak çalışan Selin Erdem'e çarparak ölümüne sebep olduğu iddia edilen şoför İdris Fırat'ın yargılanmasına devam edildi.

Arka Sıradakiler isimli televizyon dizisinin setine yemek götürdüğü araçla dizi setinde sanat asistanı olarak çalışan Selin Erdem'e çarparak ölümüne sebep olduğu iddia edilen şoför İdris Fırat'ın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık İdris Fırat, taraf avukatları ve Selin Erdem'in ailesi hazır bulundu.

Duruşmaya tanık Bülent Bostancı'nın dinlenilmesi ile devam edildi. Bostancı ifadesinde, "Ben olay aşmasını görmedim. Ben talep edilmesi üzerine çekici olarak kazaya karışan aracın çekilmesi için olay mahalline geldim. Ben çalışma sırasında yardımcı olması için itfaiye de çağırdım. Kazaya karışan araç çalışır durumdaydı. Aracın normal freni ve el freni çalışır durumdaydı" dedi.

Sanık İdris Fırat'ın avukatı Ahmet Cem Fırat savunmasında, "Aracın freni boş olması nedeniyle bu üzücü kaza meydana gelmiştir. Bu hususta tanıkların beyanları vardır. Delillerin tümü toplanmıştır. Müvekkilimin kaçma ve delilleri karartma söz konusu değildir. Tahliye edilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

Mahkeme suçun vasıf niteliği, delillerin toplanmamış olması, sanığın kaçma ve delillerin ortadan kaldırma ihtimalinin devam ediyor olması gerekçesiyle tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Mahkeme çıkışı sanatçı Mehmet Ali Alabora ve Selin Erdem'in ailesi ve arkadaşlarının da aralarında bulunduğu bir grup basın açıklaması yaptı. Selin Erdem'in ablası Sema Erdem, "Yaşanan kazanın yapım firması ve yönetmen Hamdi Alkan tarafından bir iş kazası değil sıradan bir trafik kazası gibi gösterebilmek için uğraş verdiler. Hamdi Alkan bu üzücü bir trafik kazasıdır. Oraya uçakta düşebilirdi diyerek, olaya bakış açısını net bir şekilde gözler önüne serdi" dedi.

Sanatçı Mehmet Ali Alabora ise Selin Erdem'in ölümüne sebebiyet vermekten yargılanan İdris Fırat'ın tek başına bir günah keçisi ilan edilerek sorumluluktan kaçmanın mümkün olmaması gerektiğini belirterek, "Bu bir iş kazasıdır. Burada tek başına arabayı kullanan İris Fırat suçlu değildir. Burada iş kanunu ve iş güvenliği açısından önlem almamış yapımcısından sette bulunan sorumlulara kadar herkes suçludur. Bu bir trafik kazası değil bu iş yerinde tedbirsizlikten ötürü gerçekleşmiş bir kazadır bunun takipçisi olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Mehmet Ali Alabora Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title