Haberler

Diyarbakırspor Başkanı Sümer: "Başarısızlığın Tek Sorumlusu Benim"

"cuma Günü Yapacağımız Toplantı ile Diyarbakırspor'un Kaderini Kamuoyu ile Paylaşacağız"

"CUMA GÜNÜ YAPACAĞIMIZ TOPLANTI İLE DİYARBAKIRSPOR'UN KADERİNİ KAMUOYU İLE PAYLAŞACAĞIZ"

Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Çetin Sümer, başarısızlığın en büyük sorumlusunun kendisi olduğunu söyledi. Artık ileriye bakmaları gerektiğini ifade eden ve kulübün kaderinin cuma günü belli olacağını vurgulayan Sümer, 90 milyon euroya malolacak 30 bin kişilik stat yapımı için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan söz aldığını söyledi.

Süper Lig'den geçen sezon Bank Asya Ligi'ne düşen Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer, uzun süre sonra basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kulüp binasında basın toplantısı düzenleyen Sümer, özeleştiri yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Takımın bir alt lige düşmesindeki en büyük sorumluluğunun kendisinden kaynaklandığını anlatan Sümer, "Federasyon ve hakem hatalarını konuşmamız gerekirken, birbirimizle uğraştık. Başarısızlığın en büyük sorumluluğu benimdir. El birliğiyle takımı düşürdük" dedi.

İstanbul Valiliği'ne atanan Hüseyin Avni Mutlu'nun, "Diyarbakırspor'un masraflarının yüzde 75'ini devlet karşıladı" şeklindeki sözünün hatırlatılması üzerine Sümer, "Eski vali sözüm ona kulüp harcamalarının yüzde 75'ini devletin karşıladığını söylemiş. Bunu büyük bir açıklıkla söyleyebilirim ki sadece valilik değil, hiç bir kurum, hiç bir şahıs bu yıl yönetime tek kuruş yardımda bulunmamıştır. Vali Mutlu'dan kömür talebimiz oldu ama bir kilo kömür bile almadı kulübe. Sadece belediyenin otogar gelirlerinden 69 bin TL bir kurum desteği var. Bunun dışında tek kuruş kimse destek vermedi" şeklinde konuştu.

Ciddi bir talip çıkmaması halinde yönetime devam edeceğini anlatan Sümer, şunları söyledi:

"Ekonomik olarak güçlü bir yönetim oluşturarak, kulübü nasıl düşürdüysem yine de öyle çıkaracağım. Görüştüğümüz bazı gruplar var. Benim ve yabancı işadamların da ortak olduğu bir şirket, yönetim için aday olduğunu söyledi. İsim açıklamak şimdilik doğru olmaz ancak bünyesinde 34 bin kişi çalıştırdığını söyleyebilirim. Bu oluşumun bir şartı var, o da her yöneticinin yüzde 20 alacağını hibe etmesidir. Şu an kulüp yönetimini almak isteyen 3 ayrı oluşum var. İki grup temsilcileriyle görüştük, üçüncüsü ise internet sitelerinde aday olduklarını açıkladı. Bu grubun bizimle henüz bir teması olmadı. Takımın kaderi cuma günü belli olacak. Perşembe günü akşama kadar bir karara varacağız. Cuma günü de yapacağımız toplantı ile Diyarbakırspor'un kaderini kamuoyu ile paylaşacağız."

Kulübün yöneticilere 6.5 milyon olmak üzere toplamda 18.5 milyon TL borcu olduğunu açıklayan Sümer, "Sezon başında düzenlediğimiz geceden 3 milyon 224 bin, federasyon gelirleri 5 milyon 957 bin, Spor Toto'dan 2 milyon 442 bin, göğüs reklamından 800 bin, belediyeden 69 bin ve çeşitli gelirlerden 50 bin olmak üzere toplam 12 milyon 542 bin TL bir gelirimiz görünüyor. Ancak bu gelirlerden kulüp kasasına yaklaşık 1.5 milyon TL gibi bir para girmiştir. Diğer paralar, haciz, SSK primi, futbolcu alacağı ve diğer harcamalarda kullanılmak üzere direk federasyon tarafından ödeme yapılmıştır. Kulüp personellerinin de 400 küsür bin alacağı var ancak 150 bin TL'sini avans olarak almışlar. Geri kalanının da Cuma gününe kadar ödeyeceğiz" dedi.

Uzun süreden beri ortalıkta gözükmediğini ancak boş durmayarak kulüp yararına çalışma yaptığını anlatan Başkan Sümer, 30 bin kişilik stat projesi için Başbakan Erdoğan'dan söz aldığını ifade etti. Sümer, "Mimar Eren Talu ile 30 bin kişilik stadyum konusunda mütabakata vardık. 90 milyon euroya mal olacak stat projesini hayata geçirmeye hazırız. Bunun için gerekli krediyi de hazırlamış bulunmaktayım. Stadın yapımı için başbakandan da söz aldım. Ürdünlü NOOR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şeyh Muhammet Salih ile bir görüşme yaptım. Stat için gerekli krediyi vereceğini söyledi. Ancak bunun karşılığında eski stadın bulunduğu yeri ona verme şartı var. Yap işlet devret modeliyle bu stadı yaptırmayı düşünüyoruz" dedi.

Kesinleşmeden açıklamak istemediğini ancak ihtiyaç duyulan mevkiler için transfer görüşmelerini de sürdürdüğünü kaydeden Sümer, "Teknik heyet arayışımız ve görüşmelerimiz var. Manisaspor'dan Tazemeta için ciddi bir teklif var görüşmelerimiz sürüyor. Diyarbakırlı takım kaptanımız 21 yaşındaki Barış Ataş, 550 bin lira alacağı vardı. 300 bin TL ödeme yaptık. Kalan alacağı için federasyona bizi şikayet etmiş. Önceki yönetimlerden tek kuruş para almayan bu hemşehrimize biz takımı emanet ettik, para verdik. Ama Barış, kulübünün menfatlerini düşünmeyerek Trabzonspor'a transfer olarak menajerini zengin etmiştir. Diyarbakırlı Barış, yabancı Tazemeta kadar olamamıştır" diye konuştu.

Sümer, Almanya'da 10 Türk genci ile transfer görüşmelerinin devam ettiğini vurgulayarak, "Hem takıma yeni bir güç katacak hem de kulübe fazla bir masraf getirmeyecek transferleri yapacağız, tabi eğer yönetime devam edersek. Dediğim gibi Cuma günü her şey ortaya çıkacak" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title