Haberler

Diyarbakır'da kaydedilen gözaltı görüntüleri gündem oldu, Valilik'ten açıklama geldi: 2 personel açığa alındı

Güncelleme:

Diyarbakır Valiliği, "polis şiddeti" başlığıyla bazı sosyal medya hesaplarında yayınlanan görüntülere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada şüphelinin, bıçağın alınması sırasında mukavemet göstermesi üzerine, bir kolluk görevlisinin parmağının kesildiği ve şüphelinin etkisiz hale getirilmeye çalışıldığı sırada orantısız güç kullandığı belirlenen 2 personelin açığa alındığı bildirildi.

Diyarbakır Valiliği, gözaltı işlemi sırasında üzerinde taşıdığı bıçakla bir kolluk görevlisinin yaralanmasına neden olan şüpheliye orantısız güç kullandığı gerekçesiyle 2 personelin açığa alındığını duyurdu.

ARKA CEBİNDE BIÇAK TESPİT EDİLDİ

Valilik, Diyarbakır'da şüpheli bir şahsın gözaltına alınması esnasında çekilen ve bazı sosyal medya hesaplarında yer alan video ile ilgili açıklama yaptı. Bağlar ilçesinde 14 Aralık 2022 saat 18.00 sıralarında "Narko Alan" uygulaması noktasında durdurulan şüpheli E.E'nin yapılan üst aramasında cebinde bıçak olduğunun anlaşıldığı belirtildi.

2 PERSONEL AÇIĞA ALINDI

Açıklamada, 14 Aralık 2022'de saat 18.00 sıralarında Bağlar ilçesindeki 'Narko Alan' uygulama noktasında durumundan şüphelenilerek durdurulan E.E.'nin yapılan kaba üst aramasında, pantolonunun arka cebinde bıçak olduğu anlaşıldığı, bıçağın ele geçirilmeye çalışıldığı sırada, E.E.'nin kolluk görevlilerine saldırgan tavırlar göstererek mukavemette bulunduğu belirtilerek, bir kolluk görevlisinin parmağının kesildiği, E.E.'nin kademeli olarak zor kullanılmak suretiyle etkisiz hale getirilmeye çalışıldığı sırada orantısız güç kullandığı belirlenen 2 personelin de açığa alınarak hakkında soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Valiliği Sosyal Medya Diyarbakır Güncel Haberler

500

Yorumlar (33)

oguz:

biri gizliden kamera ile cekiyor bıcak var adam rahat durmuyor polis ne yapsın cıcek mi uzatsın bence yanlış bir karar polıslerin acıga alınması yoksa huzur güven nasıl saglanacak

174
80
yanıtYanıtla
Martin Sikertel:

Ne yapacak acaba polis? Ah canım kardeşim parmağımı kesmen yetmez, al bir de göğsüme sapla mı desin? Böyle saçma sapan bir şey olabilir mi ya?

190
58
yanıtYanıtla
oguz:

kamerayı cekıp devletin polisine tuzak kurar gibi hareket etmesine bir ceza yok mu

141
94
yanıtYanıtla
Mimari Dosya:

Hemen birileri bir şeyler attı diye adamları niye açığa alıyorsunuz. Görüntülerde hiç bir şey yok. Devlet personelini korumalı, tam tersi şekilde halk olarak bizim kolluk kuvvetlerini de korumamız gerekli. Allah polislerimizin yardımcısı olsun...

143
47
yanıtYanıtla
Kadir Şengul:

değerli kardeşim vatandaş polisi değil polis TÜRKİYE CUMHURİYETİ vatandaşlarını korumakla görevlidir.Ve bu yüzden o değerli üniformayı giymektedirler.eşkiyalık küfür dayak bunlar olmaz olamaz kime yapılırsa yapılsın.

yanıt21
yanıt23
Kuman:

Kadir Şengül; Abim Polis Kanunu uygular! Ona mukavemet suçtur. Ne diyecekti bu heride; Rica etsem bey efendi bize mukavemet göstermeyin! mi diyecekti.

yanıt15
yanıt7
Kadir Şengul:

kuman kardeşim zorluk çıkarana tabi ki polisimiz hakkını verecek burda hem fikiriz lakin polisimize mukavemt yapıp ve elınden yaralayan şahıs nasıl olur dayak atılıp daha sonra itekleyerek serbest bırakılıyor burda bir şelişki yok mu

yanıt4
yanıt4
Berke Aydemir:

Polislerin yetkileri arttırılsın onlar bizim şah damarımız... polisimin,askerimin tek damla kanı dökülmesin.

129
50
yanıtYanıtla
Demir Acer :

polisi aciga alan pekekenin ekmegine yag suruyor acik ve net

96
40
yanıtYanıtla
Martin Sikertel:

Aman Hocam pekeke değil pekaka; hevallerin okuduğu gibi okumayalım :)

yanıt15
yanıt4
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title