Haberler

Diyarbakır - Tarım Bakanı Eker: Kurbanlık Temininde Sıkıntı Olmadı

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Kurbanlık Fiyatlarının Önceki Yıllara Göre Çok Yüksek Olmadığını Belirterek, "bayramda Kurbanlık Temini Konusunda Hiçbir Sıkıntı Olmadı" Dedi.

TARIM ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, kurbanlık fiyatlarının önceki yıllara göre çok yüksek olmadığını belirterek, "Bayramda kurbanlık temini konusunda hiçbir sıkıntı olmadı" dedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, memleketi Diyarbakır'da bayramlaşma törenine katıldı. Karayolları Misafirhanesi'nde düzenlenen bayramlaşma törenine, Vali Mustafa Toprak ile kurum amirleri ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Mesut Değer katıldı. Buradaki bayramlaşma töreninin ardından Bakan Eker ve beraberindekiler Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti.

Diyarbakır Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'nu da ziyaret eden Eker, çocuklarla sohbet edip, bayramlarını kutladı. Uzun süre çocukların yanından ayrılmayan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker daha sonra yurtta kalan kızların hazırladıkları yemeklerden tattı.

Ziyaretin ardından gazetecilerin kural dışı kurban kesimleriyle ilgili sorularını yanıtlayan Bakan Mehdi Eker, Türkiye'nin kurban kesimi konusunda her yıl biraz daha iyiye gittiğini, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte alt yapının her yıl biraz daha geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Kurbanlık fiyatlarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bakan Eker, "Bayramda kurbanlık temini konusunda hiçbir sıkıntı olmadı. Fiyatlarda bize ulaşan bilgilere göre ülke genelinde önceki yıllarla mukayese edildiğinde çok yüksek bir oran yok. Ama şöyle bir şey hissediyoruz: Biri gidiyor, bir tek kişiyle görüşüyor ve bu bireysel örneği Türkiye geneliymiş gibi yansıtıyor. O zaman da toplum yanlış bilgileniyor. Bireysel olaylar var ama genel itibariyle fiyatlar makul. Yani şu anda kilogram itibariyle 10- 11 lira civarında. Büyükbaşların 3- 5 bin, küçükbaş hayvanların ise 400- 600 arasında fiyatları değişiyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title