Haberler

Diyarbakır Futbolcu Deniz Naki Ilk Duruşmada Beraat Etti

Futbolcu Deniz Naki ilk duruşmada beraat ettiTÜRKİYE 2'nci Ligi'nde mücadele eden Amedsportif Kulübü futbolcusu Deniz Naki hakkında, sosyal medya hesaplarından, 'Terör örgütü propagandası' yaptığı iddiasıyla açılan davanın ilk duruşmasında beraat etti.

Futbolcu Deniz Naki ilk duruşmada beraat etti

TÜRKİYE 2'nci Ligi'nde mücadele eden Amedsportif Kulübü futbolcusu Deniz Naki hakkında, sosyal medya hesaplarından, 'Terör örgütü propagandası' yaptığı iddiasıyla açılan davanın ilk duruşmasında beraat etti. Duruşmadan sonra açıklama yapan Deniz Naki, her zaman barış mesajı verdiğini belirterek, "İnsanların ölümlerine karşı olduğum söylemim farklı noktaya çekildi" dedi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Amedsporlu Deniz Naki hakkında sosyal medya hesaplarında, 'Terör örgütü propagandası' yaptığı iddiasıyla açtığı davanın ilk duruşması bugün Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Deniz Naki, Alman Parlamenterler Martina Renner ile Jan Van Aken, Amedspor Kulüp başkanı Nurullah Edemen ve avukatlarında katıldığı duruşmadan önce Alman Parlamenterler Naki'nin daha önce Almanya'da oynadığı St.Pauli takımı futbolcularının imzaladığı formayı Naki'ye hediye ettiler. Duruşmada ise, Cumhuriyet savcısı, suçun oluşmadığını belirterek, Naki'nin beraatini istedi. Duruşmaya kısa bir ara veren Mahkeme, Naki'nin beraatine karar verdi.

"DENİZ'İN HERHANGİ BİR ŞEKİLDE ŞİDDETİ ÖVEN BİR AÇIKLAMASI YOKTUR"

Duruşmanın ardında Adliye önünde bekleyen basın mensuplarına açıklama yapan Deniz Naki'nin avukatı Soran Haldi Mızrak, davanın haksız bir şekilde açıldığını ifade ederek, davaya konu olan sözlerin Deniz tarafından söylenmediğini anlattı. Mızrak, "Deniz, mahkemede barış mesajı verdiğini söyledi. Ülkede yaşanan çatışmanın ve savaşın bir an önce sona ermesini mahkemede beyan etti. Mahkeme de savcılıkla aynı kanatteydi. Çünkü suç unsuru oluşmamıştı. Açılan dava, örgüt propagandası yapmaktı. Cebir, şiddet eylemlerini övücü mahiyette açıklamaların olması gerekiyor, bu tür davaların açılması için. Deniz'in herhangi bir şekilde şiddeti öven bir açıklaması yoktur. Başından beri bunu söylemiştik. Mahkeme de bizimle aynı kanaate olduğu için oy birliğiyle berat kararı verdi. Bundan sonra da sprotif başarılarımızla gündeme gelmek istiyoruz" diye konuştu.

"İNSANLARIN ÖLÜMLERİNE KARŞI ODUĞUNU SÖYLEMİM FARKLI NOKTAYA ÇEKİLDİ"

Deniz Naki ise, her zaman barış mesajı verdiğini belirterek, "İnsanların ölümlerine karşı olduğum söylemim farklı noktaya çekildi. Bundan dolayı üzüntü duydum. Biz futbolcular olarak, bu coğrafyada bu zor dönemde bu halkı mutlu etmek bizim hedefimizdir. Bunu da yapmaya çalışıyoruz. Beni yalnız bırakmayan herkese teşekkürlerimi iletiyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Diyarbakır Deniz Naki Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title