Haberler

Diyarbakır'daki Hava Destekli Uyuşturucu Operasyonu

Diyarbakır Valisi Kıraç: "Yürütülen operasyon ile 26 bin 54 gram kubar esrar, 87 bin 223 gram toz esrar, 22 bin 185 adet extacy hap, 2 adet ruhsatsız av tüfeği ve değişik çaplarda 190 mer...

Diyarbakır'ın merkez 4 ilçesinde hava destekli yapılan uyuşturucu operasyonu sona erdi. Operasyonda, 51 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürü Recep Güven ile sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddelerini Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde basına gösteren Vali Mustafa Cahit Kıraç, yaptığı açıklamada, daha önceki dönemlerde de Diyarbakır hudutları içerisinde özellikle insanların yaşam standartlarını bozan uyuşturucu ile mücadele ettiklerini söyledi.

Uyuşturucu ile mücadelede şehir merkezine çok önem verdiklerini vurgulayan Kıraç, "Piyasa satıcıları, çantacı olarak tabir edilen ekiplerle ilgili çalışmaları arkadaşlarımız ciddi bir şekilde takip ediyordu. Bu sabah yaklaşık 3,5-4 saatlik bir takip ve operasyonla bölgemizde özellikle açık alanlarda, park, bahçe, okul önlerinde ve çevrelerinde, ara sokaklarda, kentin kuytu bölgelerinde yaşayan ve insanları zehirleyen çantacılara, sokak satıcılarına yönelik arkadaşlarımız başarılı bir çalışma yürüttü" dedi.

Bu çalışmaya Emniyet Müdürü başta olmak üzere değişik kademelerde görev yapan 800 polisin katıldığını anlatan Kıraç, şöyle dedi:

"Diyarbakır merkezinde uyuşturucu madde satışı yaptığı tespit edilen 85 şahsa ait 79 ikamet, 22 işyeri ve Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde de bir eve eş zamanlı operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda 51 şüpheli şahıs yakalandı şu anda adli işlemleri yapılıyor. Yürütülen operasyon ile 26 bin 54 gram kubar esrar, 87 bin 223 gram toz esrar, 22 bin 185 adet extacy hap, 2 adet ruhsatsız av tüfeği ve değişik çaplarda 190 mermi ele geçirildi."

Kıraç daha önce Diyarbakır'da 15 büyük operasyon ile 4 bin 550 dönümlük bir arazide ele geçirilen yaklaşık 46 milyon 251 bin kök kenevirin de imha edildiğini belirterek bu işin değerinin 2,5 milyar lira olduğunu kaydetti.

"Bu bir insanlık suçudur"

Vali Kıraç, okulların açıldığını ve insanlara hizmet eden sosyal birimlerin de faaliyetlerini sürdürdüğünü bildirdi.

İnsanlara zarar verecek bu tür girişimlerde bulunanların ilgili birimler tarafından takip edildiğini ve edileceğini vurgulayan Kıraç, şunları söyledi:

"Sonuna kadar da bu faaliyetlerle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu bölgemiz için ciddi bir tehdittir. Bu bir insanlık suçudur. Bu işi bitirinceye kadar mücadelemiz devam edecek. Bu kötü davranışlar takipsiz kalmaz. Bu kötü işle uğraşanlar, bunu bıraksınlar kendilerine daha namuslu ve düzgün işler yapsınlar. Gelsinler bizim toplum yararına çalışan birimlerimiz var. Toplum yararına olan programlarımız var. Oralarda da yaklaşık 4 bin insana iş imkanı veriyoruz. Gelsin orada kendilerine iş bulsunlar, başka işler yapsınlar. Türkiye girişimcilik alanında zengin bir ülke. İstedikleri takdirde güzel işler yapmalarında hiçbir zorlukları olacağını düşünmüyorum. Ama bu kötü alışkanlıkları elde ederek, geçimlerini sağlamaları mümkün olmayacaktır."

Kıraç, anne babaların çocuklarını daha iyi izlemelerini, bu kötü alışkanlıkları engelleyici tedbirleri biraz da kendilerinin almalarını istediklerini sözlerine ekledi. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Cahit Kıraç Recep Güven Cahit Kıraç Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title