Haberler

Diyarbakır'da Soma Protestosunda Polise Taşlı Saldırı

Barış ve Demokrasi Parti (BDP) Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından Soma’da yaşanan faciayı protesto etmek amacıyla düzenlenen yürüyüşte olaylar çıktı.

Barış ve Demokrasi Parti (BDP) Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından Soma'da yaşanan faciayı protesto etmek amacıyla düzenlenen yürüyüşte olaylar çıktı. Polise taş atanların çoğunluğunun çocuklardan oluştuğunu gören Diyarbakır Emniyet Müdür Yardımcısı Akın Karatay, BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt'e tepki göstererek, "Çocukları siyasete alet etmeyin, okullarına gitsinler" dedi.

Manisa'nın Soma ilçesinde 282 kişinin ölümüyle sonuçlanan faciayı protesto ve Soma halkına destek amacıyla BDP Diyarbakır İl Başkanlığı bugün bir yürüyüş düzenledi. Parti binası önünde toplanan kalabalık içerisindeki bir grup, yürüyüşe geçmeden önce polise taşlı saldırıda bulundu. Bir polisin kafasından yaralanmasına neden olan saldırının ardından polis, BDP'lilerin yürüyüşüne izin vermedi. Bunun üzerine BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, partililere seslenerek, 5 dakika oturma eylemi yapılacağını söyledi. Yapılan oturma eyleminin ardından yine bir grup polise taşlı saldırıda bulundu. Yapılan taşlı saldırının ardından polis, göstericilere biber gazı etkili paintball silahıyla müdahale etti. Taşlı saldırıda BDP'li Zümrüt'ün ayağına da bir taşın isabet ettiği görüldü. Yaşanan gerginliğin ardından Diyarbakır Emniyet Müdür Yardımcısı Akın Karatay ile görüşen Zümrüt, polislerin parti binası civarından uzaklaşmasını istedi. Zümrüt'ün talebini olumlu karşılayan Karatay, polise taş atanların çoğunluğunun çocuklardan oluştuğunu görünce Zümrüt'e tepki göstererek, "Çocukları siyasete alet etmeyin, okullarına gitsinler" ifadelerini kullandı.

Polisin parti binasının civarından uzaklaşmasıyla olay son buldu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zübeyde Zümrüt Diyarbakır Karatay Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title