Haberler

Diyarbakır'da Soba Faciası: 6 Ölü, 2 Yaralı

Diyarbakır'ın Eğil ilçesine bağlı Ilgın köyünde 8 kişilik Yılmaz ailesinin oturduğu evde sobadan çıkan yangında anne, baba ve 4 çocuk ile birlikte 6 kişi öldü, biri ağır 2 çocuk da yaralandı.

Diyarbakır'ın Eğil ilçesine bağlı Ilgın köyünde 8 kişilik Yılmaz ailesinin oturduğu evde sobadan çıkan yangında anne, baba ve 4 çocuk ile birlikte 6 kişi öldü, biri ağır 2 çocuk da yaralandı.

Edinilen bilgiye göre yangın, Eğil'in Ilgın köyünde geçici köy korucusu Mehmet Hanifi Yılmaz'ın 6 çocuğu ve eşi Sabiha Yılmaz ile yaşadığı iki katlı evin üst katında bugün saat 05.00'da meydana geldi. Yangın iddiaya göre, sabah tutuşturmak için sobaya benzin ya da parlayıcı madde dökülmesi sonucu çıktı. Sobada aniden yükselen alevler, kısa sürede bulundukları odayı tamamen sarması nedeniyle oda tamamen yandı. Yangını fark eden köylülerin söndürme çabaları sonrası baba Mehmet Hanifi Yılmaz (58), anne

Sabiha (40) çocukları Gülistan (18), Hacı (12), Abdurrahman (11) ve Eyüp (9) yanarak hayatını kaybederken, köylüler alevlerin arasından Mehmet Yaşar Yılmaz (16) ile Adem Yılmaz'ı (5) güçlükle yaralı olarak çıkardı.

Diyarbakır'daki hastanelere götürülen yaralılardan durumu ağır olan Adem Yılmaz, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Solunum cihazına bağlanan Adem Yımaz'ın hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Mehmet Yaşar Yılmaz'ın durumunun iyi olduğu belirtildi.

Olay sonrası Eğil Kaymakamı ve Dicle Kaymakamı olay yerine gelirken, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak da köye gelerek hem baş sağlığı dileğinde bulundu hem de yanan evde inceleme yaptı. Yangın nedeniyle sabah saat 06.00'da yola çıkan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye aracı da yolda mahsur kalırken, itfaiye aracını yolu açmak için gelen greyderler zorlukla kurtardı.

Vali Toprak, incelemelerde bulunup, köylülere başsağlığı diledikten sonra yanan evde incelemelerde bulundu. Yaşanan olayla ilgili bilgi veren Vali Toprak, "Yangının, sobadaki kömürün benzinle tutuşturulması sonucu meydana geldiğini değerlendiriyoruz. Yangında aynı aileden 4'ü çocuk 2'si yetişkin 6 kişi yaşamını yitirdi. Biri 5 yaşında, diğeri ise 16 yaşında 2 çocuk da yaralandı. Yaralılardan küçük olan çocuğun durumu ağır. Durumu ağır olan yaralı, devlet hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi" dedi.

Yangının ardından Eğil Cumhuriyet Savcısı'nın evde yaptığı incelemenin ardından ölen 6 kişinin cesetleri ambulanslarla otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Köyde kadınlar ölenler için gözyaşı dökerken, sinir krizi geçirenler oldu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Hanifi Yılmaz Mustafa Toprak Yaşar Yılmaz Ilgın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title