Haberler

Diyarbakır'da Kürtçe Okul İçin Nöbet Tutan Grup, Muhabirlere Saldırdı

Güncelleme:

Diyarbakır'da Kürtçe eğitim vereceği öne sürülen "okul"un önünde bekleyen grup Anadolu Ajansı muhabirlerine saldırdı.

Diyarbakır'da Kürtçe eğitim vereceği öne sürülen okulun önünde bekleyen grup tarafından AA muhabirlerine saldırıda bulunuldu. Olaylarda 50 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

OKUL ÖNÜNDE NÖBET TUTTULAR

Demokratik Bölgeler Partisi İl Başkanlığınca düzenlenen, aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt'ün de bulunduğu grup tarafından Bağlar ilçesinde Kürtçe eğitim vereceği önü sürülen okulun önüne kadar gerçekleştirilen yürüyüşün ardından mührü sökülen okulun önünde bir grup beklemeye başladı.

POLİSTEN MOLOTOFKOKTEYLİ ATAN GRUBA MÜDAHALE

Molotofkokteyli atan gruba polis müdahale etti. Bu sırada bazı göstericiler, olayı görüntüleyen AA muhabirlerine saldırdı.

ANADOLU AJANSI MUHABİRİ BIÇAKLANDI

Saldırıda AA foto muhabiri Hüseyin Bağış bacağından bıçaklandı, muhabir Aziz Aslan darbedildi. Olayda Aslan'ın kamerası zarar gördü. Göstericiler olay yerine gelen ambulansın geçişine bir süre izin vermedi. Daha sonra Bağış ve Aslan, Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde tedavi atına alındı. Bağış'ın bacağına 3 dikiş atıldı. Müdahalenin ardından grup dağıldı. Olaylarda 50 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Anadolu Ajansı Hüseyin Bağış Aziz Aslan Diyarbakır Güncel Haberler

500

Yorumlar (29)

ZEHRA:

ben kürdüm çocuğum kürtür benim çocuğum kürtçe eğitim görecek, istemiyorum çocuğum türkçe eğitim görsün buda benim doğal hakımdır. . . yeter artık sizi istemiyoruzzzzz istemiyoruzzzzz istemiyoruzzzzzzzzzz yakamızı bırakın. . . Allah şahitir hiç bir zaman sizinle kardeş olmayız çünkü; sizler kürt düşmanısınız zaten bu ışid it sürüsünün ortaya çıkmasıyla yaptığı olaylarıyla sizin kürtler ne kadar düşman olduğu ortaya çıktı dolasıyla kürtler açısından sizler ıssız yerde yaşıyan bir yılandan ve akrepten daha zehirlisiniz. .

22
36
yanıtYanıtla
ARTI_EKSİ:

aynen öyledir bunlar kürt düşmanıdır

yanıt0
yanıt0
SELÄNIKLI38:

Kuzey irak yani basimizda, buyurun, orda rahatca Kürtce egitim alirsinis, ne isinis var sizin Türkiyede????

yanıt0
yanıt0
liseli:

zehra''min nesin eger huzur icinde yasiyorsan kanin doyuyorsa ve buradan yazarak demokrat oldugunu bize anlatiyorsan anlariz allahtan turk bayraginin altindasin sayet sende kuzey irakta yasamaya mecbur olan bir kurt olsaydin belki simdi seni isid denen kelleciler cariye olarak satiliyor olurdun, untma bu sozumu

yanıt0
yanıt0
bager:

Zimanê me hebûna me û rûmeta me ye(dilimiz; varlığımız, onurumuzdur). . .

18
27
yanıtYanıtla
alp:

pkklılara acınmaz bunlarla süreç olmaz hepsini bu ülkeden kazıyacagız MHP nin iktidarında.

25
16
yanıtYanıtla
ALK:

GÖZÜNÜ SEVDİĞİMİN ÇİLLER ZAMANI. . . FAİLİ MEÇULLERİ KÖTÜLERLER BİDE. . . ONLARDA BÖYLE KUDURMUŞSA ÇOK İYİ YAPMIŞLAR

22
11
yanıtYanıtla
Seda:

Ne demek kürtçe burası Türkiye burda yaşıyorsan Türkçe konuşacak türkün okuluna gideceksin burda yaşıyorsan kanunlara uyacaksın Türkiyem tektir tek kalacaktır

21
10
yanıtYanıtla
mavi:

iyi yapmışlar. . iki yüzlü medya

18
11
yanıtYanıtla
liseli:

okul acmaninda bir hukuku var prosedurunu yerine getir okulunu ac acacaksan, elinden alanmi var BEN YAPARIM OLUR DERSEN ADALAT SANA NEREDE YASADIGINI OGRETIR. . . . . . . . . !

12
14
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title