Haberler

Diyarbakır'da Köy Evinde Yangın: 6 Ölü, 2 Yaralı (2)

Diyarbakır'ın Eğil İlçesi'ne bağlı Ilgın Köyü'nde 8 kişilik Yılmaz Ailesi'nin oturduğu evde, bu sabaha karşı sobadan çıkan yangında anne, baba ve 4 çocuk olmak üzere 6 kişi öldü, biri ağır 2 çocuk da yaralandı.

Diyarbakır'ın Eğil İlçesi'ne bağlı Ilgın Köyü'nde 8 kişilik Yılmaz Ailesi'nin oturduğu evde, bu sabaha karşı sobadan çıkan yangında anne, baba ve 4 çocuk olmak üzere 6 kişi öldü, biri ağır 2 çocuk da yaralandı.

Yangın, Eğil'in Ilgın Köyü'nde geçici köy korucusu Mehmet Hanifi Yılmaz'ın 6 çocuğu ve eşi Sabiha Yılmaz ile yaşadığı iki katlı evin üst katında bugün saat 05.15'de meydana geldi. Yoğun kar yağışı nedeniyle kar kalınlığının 30 santimi bulduğu köyde yangın, iddiaya göre sabah tutuşturmak için sobaya benzin ya da parlayıcı madde dökülmesi sonucu çıktı. Sobada aniden yükselen alevler, kısa sürede tüm evi sardı.

KOMŞULAR YARDIMA KOŞTU

Yangını farkeden köylülerin koşup söndürmeye çalıştığı evde, alevlerin arasında kalan baba Mehmet Hanifi Yılmaz (58), anne Sabiha (40) çocukları Gülistan(18), Hacı (12), Abdurrahman (11) ve Eyüp (9) yanarak can verdi. Köylüler alevlerin arasından Mehmet Yaşar Yılmaz (16) ile Adem Yılmaz'ı (5) güçlükle yaralı çıkardı.

Diyarbakır'daki hastanelere götürülen yaralılardan durumu ağır olan Adem Yılmaz, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Solunum cihazına bağlanan Adem Yımaz'ın hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Mehmet Yaşar Yılmaz'ın durumunun iyi olduğu belirtildi.

Devlet Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Yusuf Yağmur, "Maalesef bu üzücü olaydan dolayı bize bir hasta geldi. Hastayı hemen acil servisteki yanık ünitemizde kabul ettik. Hastamızın yüzde 15'e yakın bir yanığı var. Yanıklar yüzünde, her iki eli ve boynunda var. İki ve üçüncü derece yanıklar. Gerekli pansumanları yapıldı. Hasta yanık ünitemizde yatırıldı ve stabil bir şekilde tedavisi devam etmektedir" dedi.

VALİ İNCELEMELERDE BULUNDU

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, yoğun kar yağışı altında yangının meydana geldiği Ilgın Köyü'ne gitti. Yolda karda kalan araçlar nedeniyle, köye 500 metre mesafeyi yürüyerek ulaşan Vali Toprak, incelemelerde bulunup, köylülere başsağlığı diledi.

Vali Toprak, "Yangının, sobadaki kömürün benzinle tutuşturulması sonucu meydana geldiğini değerlendiriyoruz. Yangında aynı aileden 4'ü çocuk 2'si yetişkin 6 kişi yaşamını yitirdi. Biri 5 yaşında, diğeri ise 16 yaşında 2 çocuk da yaralandı. Yaralılardan küçük olan çocuğun durumu ağır. Durumu ağır olan yaralı, Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesine sevk edildi" dedi. Toprak, yangınla ilgili soruşturmanın da sürdüğünü kaydetti.

Yangının ardından Eğil Cumhuriyet Savcısının evde yaptığı incelemenin ardından ölen 6 kişinin cesetleri ambulanslarla otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Yangında bir aileden 6 kişinin yaşamını yitirmesi Ilgın Köyü'nde büyük üzüntüye neden oldu. Köyde kadınlar ölenler için gözyaşları dökerken, sinir krizi geçirenler oldu.

FA,BB(GG/AAA) - Diyarbakır / Egil

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Hanifi Yılmaz Mustafa Toprak Diyarbakır Ilgın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title