Haberler

Diyarbakır'da Hdp Mitingindeki Patlamada Ölenler Anıldı

Diyarbakır’da Halkların Demokratik Partisi’nce (HDP) 5 Haziran 2015’te düzenlenen mitinge yapılan bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden 5 kişi, saldırının olduğu yerde karanfil bırakılarak anıldı.

Diyarbakır'da Halkların Demokratik Partisi'nce (HDP) 5 Haziran 2015'te düzenlenen mitinge yapılan bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden 5 kişi, saldırının olduğu yerde karanfil bırakılarak anıldı.

HDP tarafından 5 Haziran 2015'te Bağlar ilçesinde bulunan İstasyon Meydanı'nda yapılan miting sırasında bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden 5 kişi anıldı. Saldırının olduğu noktada yapılan anma programına HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken, Çağlar Demirel, milletvekilleri Feleknaz Uca, Sibel Yiğitalp, Nursel Aydoğan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gülten Kışanak, ilçe belediye eş başkanları, DBP, HDP ve saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları ile partililer katıldı. Programda yoğun güvenlik önlemleri alınırken, hayatını kaybedenlerin yakınları alana gelmekte zorlandı.

Burada konuşan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, bundan tam 1 yıl önce meydanda halkların geleceğine yönelik yapılan kirli bir saldırı neticesinde 5 canın yitirildiğini ve 400'ün üzerinde ise vatandaşın ağır yaralandığını söyledi. Baluken, "Aylar ve yıllar oldu tedavileri halen sürüyor. Her şeyden önce yaşamını yitirenleri şükranla anıyorum. Bu ülkede eşitlik temelinde yeni bir yaşamın olabilirliğini Türkiye kamuoyuna göstermek için bu meydana gelmişlerdi. Ama maalesef bu onurlu ve son derece kutsal insani olan talepler, bir takım karanlık yapıların devreye girdiği bombalama eylemleriyle birlikte ortadan kaldırılmak istendi" dedi.

Grup, açıklamanın ardından patlamanın olduğu noktaya karanfil bırakarak sessizce dağıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Çağlar Demirel İdris Baluken Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title