Haberler

Diyarbakır'da Hastane Tepkisi

Diyarbakır Devlet Hastanesi'nin Kent Merkezinden Taşınma Kararı Protesto Edildi.

Diyarbakır Devlet Hastanesi'nİn kent merkezinden 13 kilometre mesafede Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne taşınması kararı, hastane bahçesinde protesto edildi. Merkez Sur İlçesi Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, "Kente en yakın noktada bulunan bu hastaneyi 13 kilometre dışarıda bir yere taşımanın hangi mantığı, hangi yaklaşımı var. Acaba bu halkın çıkarı mı daha önemli, 3 tane 5 tane rantçının çıkarı mı daha önemli? Birkaç kişi daha zengin olsun diye bu halk kurban edilemez" dedi.

Merkez Sur İlçesi'nde bulunan 625 yataklı Devlet Hastanesi'nin 13 kilometre mesafede bulunan ve yeni hizmete giren Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne taşınmasına, hastane bahçesinde basın açıklamasıyla tepki gösterildi. Basın açıklamasına Sur Belediye Başkanı BDP'li Abdullah Demirbaş, Kayapınar Belediye Başkanvekili Mahmut Dağ, CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer, sendika temsilcileri ve hastane çalışanlarından oluşan yaklaşık 50 kişi katıldı.

Başhekimlik önünde sık sık, 'Hastaneler bizimdir kapatılamaz', 'Hastaneye uzanan eller kırılsın', 'Ölmek var, dönmek yok' sloganları atıldı. Diyarbakır Tabipler Odası Başkanı Şemsettin Koç, hastanenin taşınması ile vatandaşların zor durumda bırakılacağını savundu. Durumun düzeltilmesi için TBMM'ye yazı gönderdiklerini kaydeden Koç, sivil toplum örgütleri, sağlık planlayıcıları ve Diyarbakır milletvekillerini göreve çağırdı.

'3- 5 RANTÇININ ÇIKARI MI ÖNEMLİ?'

Protesto eylemine destek veren Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş da, halkın hayatının ve sağlığının her şeyden önemli olduğunu söyledi. Başkan Demirbaş şöyle konuştu:

"Bir gün hepimiz acil bir durumla karşılaşabiliriz. Tıpkı benim bir gün karşılaştığım gibi. Acaba o hastanelerin oraya kaldırılması kararını verenler, bir gün kendi çocukları böyle bir acil durumla karşılaşırsa, kilometrelerle uzaklıktaki bir yere götürülme sıkıntısını yaşarsa, acaba ne düşünecekler. Kendilerinin taksi tutacak parası olmazsa, nasıl bu sağlık hizmetinden yaralanacaklar. Bir belediye başkanı olarak değil, bir yurttaş olarak bunu söylüyorum. Bu kentte herkesin böyle bir şey yaşayabileceğini düşünüyorum. Kente en yakın noktada bulunan bu hastaneyi, 13 kilometre dışarıda bir yere taşımanın hangi mantığı hangi yaklaşımı var. Acaba bu halkın çıkarı mı daha önemli, 3 tane 5 tane rantçının çıkarı mı daha önemli? Birkaç kişi daha zengin olsun diye bu halk kurban edilemez. Bu halkın hayatı ve sağlığı birkaç tane insanın çıkarından daha önemli ve değerlidir. Bundan sonra bu kararı alanlar şunu düşünmelidir. Böylesi bir sıkıntı yüzünden ölecek her insandan sorumlu olacaktır. Bunun günahı vebali onların boynuna olacaktır. Bu halkın duyarlığına kulak verin."

Protestoya katılanlar daha sonra alkışlar eşliğinden hastaneden ayrıldı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title