Haberler

Diyarbakır'da Engelliler Haftası Etkinliği

Diyarbakır’da Engeliler Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte, engelliler ve engelsizler arasında koşu müsabakası yapıldı.

Diyarbakır'da Engeliler Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte, engelliler ve engelsizler arasında koşu müsabakası yapıldı. Müsabakaya katılan engelsiz vatandaşlar, şartların eşitlenmesi için uyku gözlüğü takarak koştu.

Diyarbakır'da Engelliler Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi. Kayapınar Spor Tesislerinde düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı ve Kaymakam Mustafa Kılıç, Görme Engelliler Spor Kulübü sporcuları ve vatandaşlar katıldı. Etkinlik, engelliler ve engelsizler arasında yapılan koşu yarışması ile başladı. Şartların eşitlenmesi için engelsiz vatandaşların uyku gözlüğü taktığı yarışmayı, engelli sporcular kazandı. Ardından ise futbol müsabakası yapıldı. Müsabakada Belediye Başkanı ve Kaymakam Mustafa Kılıç da engelli sporcularla birlikte ter döktü. Müsabakayı, Kılıç'ın yer aldığı kırmızı takım kazandı.

"Aşamadıkları şeyi sporla aşsınlar"

İki yıldır spor yaptığını kaydeden Mezopotamya Görme Engelliler Spor Kulübü sporcusu Mutlu Adıgüzel, sporla tüm engellerin aşılabileceği mesajını verdi. Adıgüzel, "Geçen sene 38 kiloda Judo Yıldızlar kategorisinde birinci oldum. Bu sene de 40 kilo Judo Yıldızlar kategorisinde birincisiyim. 40 kilo ümitlerde birinciyim. Takım olarak başarı elde edeceğiz çünkü tüm takımımız canavar gibi. Engellerin aşamadığı hiçbir şey yoktur. Aşamadıkları şeyi sporla aşsınlar" dedi.

"Moral ve motivasyonunu yükseltmeye çalışıyoruz"

Engelli sporcuların moral ve motivasyonlarını arttırmak için onlarla bir araya geldiklerini ifade eden Belediye Başkanı ve Kaymakam Kılıç ise "Kayapınar'da Engelsiz Spor Kulübü olarak bir kulüp kurduk. Daha doğrusu bir dernekten kulübü devraldık. Burada faaliyet gösteren kardeşlerimiz var. 8 ayrı dalda müsabakalara katılıyorlar. Daha önce katıldıkları müsabakalardan üçüncülük, ikincilik, birincilik gibi önemli başarılar elde ettiler. Antalya'daki müsabakalardan başarılar elde ettiler. Önümüzdeki günlerde Çanakkale'de yapılacak olan müsabakalara katılacaklar. Türkiye çapında başarı sağlamaya başladık. Çocuklarımıza sahip çıkıyoruz. Onların moral ve motivasyonlarını yükseltmek için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bugün de o kardeşlerimizle bir araya geldik. Onların hangi şartlarda müsabaka yaptıklarını, spor yaptıklarını da görmüş olduk. Kendimizi onların yerine koyuyoruz ve onları anlamaya çalışıyoruz. Onların moral ve motivasyonunu yükseltmeye çalışıyoruz. Toplumdaki diğer bireylerle kaynaştırmaya çalışıyoruz. Bu faaliyetlerimiz devam edecek. Onların yanındayız her zaman da çalışmalarına destek oluyoruz. Belediye olarak da kulübü devraldık bundan sonra da daha büyük başarılara imza atacaklarına inanıyorum" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Engelliler Haftası Mustafa Kılıç Diyarbakır Kayapınar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title