Haberler

Diyarbakır'da Ele Geçirilen Leopar

Çınar ilçesinde bir çoban tarafından av tüfeğiyle öldürülen leopar ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanlığından bir heyet olay yerinde incelemelerde bulundu ...

Çınar ilçesinde bir çoban tarafından av tüfeğiyle öldürülen leopar ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanlığından bir heyet ilçeye geldi.

Solmaz köyünde görülen leoparın öldürülmesiyle ilgili Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında aralarında Orman ve Su Bakanlığı Av Koruma Kontrol Şube Müdürü Sebati Nur Akbaş ve 15. Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürü Erdal Seven'in de bulunduğu bir heyet, Solmaz köyüne gitti.

Heyet, olay yerindeki incelemenin ardından köyde leoparın yaraladığı Kasım Kaplan ve leoparı öldüren Mahmut Kaplan ile görüştü.

Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürü Müdürü Seven AA muhabirine yaptığı açıklamada, biyolojik çeşitlilik açısından son derece önemli bir tür olan leoparın (panthera pardus) öldürülmesi olayını titizlikle incelediklerini söyledi.

Bakanlık temsilcileriyle olay yerinde inceleme yaptıklarını vurgulayan Seven, "Daha sonra Solmaz köyünde yaşayan Kasım Kaplan ve Mahmut Kaplan'ı dinledik. Çınar Devlet Hastanesi'nce hazırlanan yaralanma olayı ile ilgili raporu ve jandarmadaki ifade tutanaklarını aldık. İlk izlenimimiz, kastın olmadığı, korunma amaçlı ateş edildiği yönündedir. Soruşturma 2-3 gün içerisinde tamamlanır" dedi.

Önceki gün köyün kırsalında hayvanlarını otlatan Kasım Kaplan (29), bir leoparın saldırısına uğramış, boğuşma sırasında Mahmut Kaplan, av tüfeğiyle ateş ederek leoparı öldürmüştü. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Kaplan Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title