Haberler

Diyarbakır'da 10'uncu Sıradan Seçilen HDP'li Berk: Doğrusu Beklemiyordum

Güncelleme:

Diyarbakır'da HDP listesinde 10'uncu sırada yer alan ve milletvekili seçilen Edip Berk, "Doğrusu beklemiyordum ama olunca şaşırdım yani." dedi.

Diyarbakır'da HDP listesinde 10'uncu sırada yer alan ve milletvekili seçilen Edip Berk, "Doğrusu beklemiyordum ama olunca şaşırdım yani. Çok sevindim. Şöyle diyordum; '6-7 büyük başarı, 8-9 büyük bir galibiyettir.' Ama 10 olunca nakavt net artık bir başka ifadesi yok." açıklamasında bulundu.

"ÖRGÜTE YARDIM VE YATAKLIKTAN" 7 AY HAPİS YATMIŞTI

Diyarbakır'da HDP'nin 10, AK Parti'nin 1 milletvekili çıkardığı genel seçimlerden HDP'nin 10'uncu sırada adayı Edip Berk, son derece sevindi. Diyarbakır'da daha önce 10'uncu sırada gösterilen Adnan Cengiz'in sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekilmesi ardından yerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden müfettiş olarak görev yaptıktan sonra emekliye ayrılan ve 3 şiir kitabı bulunan 50 yaşındaki Edip Berk, listeye konuldu. 1997 yılında 'Örgüte yardım ve yataklık' suçundan 7 ay kadar hapis yatan Berk, aday olmak için partiye 129 kişiyle birlikte başvuranlar arasında bulunduğunu söyledi.

"DOĞRUSU SEÇİLECEĞİMİ BEKLEMİYORDUM"

Açıklanan ilk aday listesinde adının olmadığını anlatan evli ve 2 çocuk babası Berk, şöyle konuştu:

"10'ncu sırada açıklanan arkadaşımız sağlık sorunları nedeniyle çekildi. Ben daha önce adım olmadığında da üzülmedim, o dönem başka yerler için düşünüldüğümü duyuyordum. Benim için önemli olan seçim çalışmasında bulunmaktı. HDP'yi tanıtmak, anlatmak ve insanlarla iletişim içinde olmak benim için önemliydi. Sonra 10'uncu sıraya getirildiğimde ben '9 kesin' diyordum. Zaferi kendi değil, partim adına istiyordum. Doğrusu seçileceğimi beklemiyordum. Ama olunca şaşırdım yani."

"BEN AYNI DURUMDA OLSAYDIM KABUL ETMEZDİM"

2011 genel seçimlerinde Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesi ve yerine AK Parti'den Oya Eronat'ın milletvekili olmasıyla Dicle'ye büyük haksızlık yapıldığını söyleyen Berk, "Çok büyük bir haksızlıktı. Ben olsam bir başkası 85 bin oy alsa ve iptal olsa, benim elime milletvekilliği geçmiş olsa kabul etmezdim. 85 bin ayrı ayrı insanın yüreğinden evet almış insanın verdiği Dicle'nin siyasi mücadeleyle şahsına aldığı oylardı." dedi.

"SEÇİLMEK İÇİN DEĞİL, ÇALIŞMAK İÇİN ADAY OLMUŞTUM"

Amacının sadece parti çalışmalarına katılmak olduğunu ve seçilmesinden dolayı halka teşekkür eden Edip Berk, çok kötü bir seçim süreci geçirdiklerini, baskılara uğradıklarını ifade ederken, "Toplumun buna tepkisini göstereceği talebini ortaya koyacağını düşünüyor ve bekliyorduk. Nitekim de öyle oldu. Toplum özellikle bizim bölgemizde çok net bir şekilde tavrını ortaya koydu. Barış, özgürlükten yana tavrını ortaya koydu. Türkiye genelinde de ben yüzde 13 bekliyordum daha önce de bunun tahmini yapmıştım, beklediğim gibi çıktı. Açıkçası daha çok çalışma aşkıyla bu çalışmaya katıldım. Önemli olan benim için o güzel yemeği mutfakta pişirmekti. Seçilmek için değil, çalışmak için aday olmuştum. Ama halkımız büyüklüğünü gösterdi. Tepki ve tavrını koyarak siyasi kararlılığını gösterdi." dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adnan Cengiz Hatip Dicle Edip Berk Ak Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (63)

kayserili:

ne güzel bir terörist vekilimiz daha oldu. . . hayırlı olsun. . . .

31
28
yanıtYanıtla
gerçekdiyarbakırlıyım:

şunlardanda memlekete hayır gelecek hey Allahım )))) şunlarmı abd ye israile Ermenilere kafa tutacak. . . . bunlar destek verir onlara iyice

25
32
yanıtYanıtla
zafer:

bu rezillere oy veren reziller!!!! bunun hesabını nasıl vereceksiniz????????????

21
35
yanıtYanıtla
SURN:

Hayirli ugurlu olsun bira, cok cok sevindim, bizleri iyi temsil et. . . . Yasasin HDP !!!!!

30
24
yanıtYanıtla
türkbeyi:

yaşasın hdp

36
15
yanıtYanıtla
Terörle gelen vekillik:

Masum insanların kanı üzerinden vekil oldun. Pkk nın vekili.

28
20
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

ÜÇ AY SONRA ANKARA''DA BUNLARIN EVLERİNİ KONTROL EDİN, EN AZ KELEŞ ÇIKAR!!!!!

17
24
yanıtYanıtla
CEM A:

BAZI MALLAR YÜZÜNDEN SOKAKTA GEZENDEN TUTUN DA ÇAYCISI ÇÖPÇÜSÜ VEKİL OLDU YA BEN ONA YANARIM. . KUTSAL ŞER İTTİFAK TERÖRÜ MECLİSE TAŞIDI

21
19
yanıtYanıtla
chaoxx:

bunlara oy verenlerin elleki koları kırılsın

24
12
yanıtYanıtla
türküm lan türkk:

tipsiz terörist

18
17
yanıtYanıtla
Tüm 63 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title