Haberler

Diyarbakır Bursa Baro Başkanı Demiröz: TBMM'de Çocuk Hakları Komisyonu Kurulmalı

Bursa Baro Başkanı Demiröz: TBMM'de Çocuk Hakları Komisyonu kurulmalı DİYARBAKIR'da düzenlenen 'Çatışma bölgelerinde yaşanan çocuk hak ihlalleri' toplantısı sonuçlandı.

Bursa Baro Başkanı Demiröz: TBMM'de Çocuk Hakları Komisyonu kurulmalı

DİYARBAKIR'da düzenlenen 'Çatışma bölgelerinde yaşanan çocuk hak ihlalleri' toplantısı sonuçlandı. Açıklama yapan Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, "Çocuk haklarının en çok ihlal edilen ülkelerden biri olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çocuk hakları komisyonu yok. Buna ilişkin girişimlerimizi yaptık. Mutlaka ama mutlaka en kısa zamanda Çocuk Haklarının Komisyonu'nun kurulmasını sağlayacağız" dedi.

Diyarbakır'da Bursa Barosu'nun çağrısı üzerine 20'dan fazla baronun katılımı ile düzenlenen ve iki gün süren 'Çatışma bölgelerinde yaşanan çocuk hak ihlalleri' toplantısı sona erdi. Çalışmalarla ilgili açıklamayı Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz yaptı. Demiröz, Sur İlçesi'nde çıkan çatışmaların ardından doğan sorunları ve çocuklar üzerindeki etkileri görmek ve değerlendirmek amacıyla 20 'ye aşkın baroyla birlikte Diyarbakır'da olduklarını ifade ederek şunları söyledi: "Çatışmadan kaçmak zorunda kalmış Sur İlçesi'nden eşyalarını dahil alamadan terk etmiş çok sayıda aileyle görüştük. Gördüğümüz şeyler trajik olaylar. Kurumları dolaştık, Valiliğe, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, İl Sağlık Müdürlüğü'ne, belediyeye, başsavcılığa gidildi. Kurumlarla görüşüldü. Yerel yöneticilerin iyi niyetlerini sorgulayacak değiliz. Ama kurumlarda bize yapıldığı söylenen işler, görüştüğümüz ailelerin anlatımlarıyla ne yazık ki örtüşmüyor. Yapıyoruz dedikleri şeylerden çoğunun ailelerden haberi yok. Kurumlar arasında bir iletişimsizlik, irtibatsızlık olduğunu gördük."

Bu görüşmelerden elde edilen tüm verilerle çok kısa süre içinde bir rapor hazırlanacağını belirten Ekrem Demiröz, "Barolarımız gerek Bursa'da hazırlanan bildirgeyi gerek, Diyarbakır çalışmasında elde edilen raporu eş zamanlı olarak her baro kendi illerindeki milletvekillerine aynı zamanda ulaştıracak ve böylece bu çalışmalardan milletvekillerimizin tamamının aynı anda haberdar olmasını sağlayacağız" dedi.

Bu çalışmaları devam ettireceklerini anlatan Demiröz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çocuk haklarının en çok ihlal edilen ülkelerden biriyiz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çocuk hakları komisyonu yok. Buna ilişkin girişimlerimizi yaptık. Rapor ve bildirgenin de milletvekillerine ulaşmasından sonra belki partilerin grup başkanvekilleriyle görüşeceğiz. Mutlaka ama mutlaka en kısa zamanda Çocuk Hakları Komisyonu kurulmasını sağlayacağız. Sonuç alınana kadar bu çalışmalarımız devam ettireceğiz."

Baro temsilcileri daha sonra toplu olarak hatıra fotoğrafı çekti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ekrem Demiröz Diyarbakır Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title