Haberler

Diyarbakır Baydemir Talabani'nin Cenazesinde Bütün Devletler Oradaydı Ancak Ankara Yoktu

Baydemir: Talabani'nin cenazesinde bütün devletler oradaydı ancak Ankara yoktuHALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili ve Parti sözcüsü Osman Baydemir, Diyarbakır'da Celal Talabani için kurulan taziye evini ziyaretinde yaptığı konuşmasında, Talabani için geçtiğimiz Cuma...

Baydemir: Talabani'nin cenazesinde bütün devletler oradaydı ancak Ankara yoktu

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili ve Parti sözcüsü Osman Baydemir, Diyarbakır'da Celal Talabani için kurulan taziye evini ziyaretinde yaptığı konuşmasında, Talabani için geçtiğimiz Cuma günü yapılan cenaze töreninde çok sayıda devletin temsil edildiğini ancak sadece Ankara'nın orada olmadığını söyledi.

Irak'ın Süleymani kentinde Cumu günü Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin cenaze törenine katılan HDP, DBP ve DTK heyeti, Iraktan döndükten sonra Talabani için Diyarbakır'da taziyelerin kabul edildiği taziyle evini ziyaret etti. Mardin eski Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Türk ve HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım'ında bulunduğu taziye evinde HDP sözcüsü Osman Baydemir bsir konuşma yaptı. Kürtçe konuşan Baydemir, Tlabani'nin 40 milyon Kürdün amcası olduğunu dile getirerek, tüm Kürtlerin Talabani için yas tuttuğunu söyledi. Baydemir, "Her yaşam bir gün hayata veda edecektir. Kimi yaşamlar dolu dolu geçer. Mam Celal'in yaşamı da dolu dolu geçen bir yaşamdır. Gözlerimizle gördük ki milyonlarca Kürt, Mam Celal için yas tuttu. Bizim açımızdan da tarihi bir gündü. Eğer iyi günde milyonlarca insan bir aradaysa bu millet olduğunun göstergesidir. Eğer milyonlarca insan hep birlikte yas tutuyorsa bu millet olduğunun en büyük göstergesidir. Amed, Mahabad, Kamişlo, Süleymaniye, Kobani aynı yas içinde. Mam Celal böyle bir miras bıraktı bize. Mam Celal'in bize bıraktığı birlik mirasını sağlayacağız" diye konuştu.

"KÜRT HALKININ İRADESİ NE OLURSA OLSUN BÜTÜN DÜNYA SAYGI GÖSTERMELİDİR"

Baydemir, Talabani'nin cenaze törenine katılmasının ardından Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde çeşitli temaslarda bulunduklarını ifade ederek, bağımsızlık referandumun ardından Türkiye'nin yaptırım kararlarının sonuç alınmayacağını aktardı. Halkın iradesine saygı gösterilmesi gerektiğini belirten Baydemir, "Kürt halkın açlıkla terbiye etmek isteyenler amacına ulaşmayacaktır. Tehdit, zorbalıkla ve baskılarla sonuç alınsaydı, Enfal'de, Halepçe'de, Koçgiri'de sonuç alınırdı. Bu tehditler sonuçsuzdur. Bu yoldan sonuç alınmayacaktır. Kürt halkının iradesi ne olursa olsun bütün dünya saygı göstermelidir. Bölge kentlerinde Mam Celal için taziye kuranlara şükranlarımızı sunuyoruz. Mam Celal'in hayallerine sahip çıkacağız ve Kürt birliğini sağlayacağız. Bütün devletler oradaydı, ancak Ankara orada değildi. Bir kez daha Kürt halkının dostu ve düşmanı ortaya çıktı. Kürt halkının ölümsüzlerini bir kez daha selamlıyorum. Kürt halkı için özgürlük, demokrasi ve huzur diliyorum"diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Celal Talabani Osman Baydemir Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title