Haberler

Diyanet Vakfı Cizre'de Şube Açtı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Cizre Şubesi, düzenlenen törenle açıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Cizre Şubesi, düzenlenen törenle açıldı.

Kasaplar Camisi altında hizmet verecek şubenin açılışı, Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ahmet Adanur ile TDV Şube Hizmetleri Müdürü Yavuz Kocamış ve İl Müftüsü Ramazan Tolon'un katılımıyla yapıldı.

Adanur, törende yaptığı konuşmada, Diyanet gibi vakıfların desteklenmesi gerektiğini belirterek, " Türkiye, başta yurt içi olmak üzere dünyadaki herkesin yardımına koşan bir ülkedir. Buna Türkiye Diyanet Vakfı da aracılık etmiştir. Bu tür yardım işlerinin daha sağlıklı yürüyebilmesi için Diyanet Vakfı ve Kızılay gibi kurumları destekleyip bunlar üzerinden tüm faaliyetlerimizi yürütmenin ülkemiz açısından önemli olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

TDV Şube Hizmetleri Müdürü Kocamış da Diyanet Vakfı'nın Türkiye'nin yanı sıra 135 ülkede faaliyet yürüttüğünü belirterek, "Hayırsever vatandaşlarımızın bizlere olan emanetlerini o ülkelere götürüp oralarda mazlumların, mağdurların yaralarını sarmış olduğumuz gibi aynı zaman da oralarda eğitim müesseselerinin açılmasına yardım ve fırsat veriyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Cizre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title