Haberler

Diyanet İşleri Başkanı: Sorumluluğumuzu Artıran Bir Karar

Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Başbakanlığa bağlanmasıyla ilgili; "Sorumluluğumuzu artıran bir karar" açıklamasında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığının Başbakanlığa bağlanmasıyla ilgili olarak, "Gecikmiş bir karar çünkü Diyanet İşleri Başkanlığı ilk yıllarında yaklaşık 30 yıl doğrudan Cumhurbaşkanlığı'na bağlı bir kuruluş olarak yoluna devam etmiş" dedi.

Bitlis'te çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Muş Havaalanı'na gelen Görmez'i, Vali Vedat Büyükersoy, Belediye Başkanı Feyat Asya, Müftü Recep Uzun ve din görevlileri karşıladı.

Bir gazetecinin, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Başbakanlığa bağlanmasına ilişkin soruyu, Görmez, "Gecikmiş bir karar çünkü Diyanet İşleri Başkanlığı ilk yıllarında yaklaşık 30 yıl doğrudan Cumhurbaşkanlığı'na bağlı bir kuruluş olarak yoluna devam etmiş" şeklinde yanıtladı.

Müslümanların Diyanet İşleri Başkanlığı'na çok farklı bir bakışı olduğunu vurgulayan Görmez, "Bu karar onun küçük bir yansımasıdır. Ancak bizim sorumluluklarımızı da artıran bir karardır. Zaten Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan en ücra mezralarda görev yapan din görevlisi arkadaşlarımıza kadar hepimiz bunun bilinci içindeyiz. İnşallah çalışmalarımıza daha hız vererek sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışacağız" diye konuştu.

Görmez, daha sonra karayoluyla Bitlis'e gitti. - Muş

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Görmez Bitlis Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title