Haberler

Diyanet İşleri Başkanlığı, Volkan Konak hakkında suç duyurusunda bulundu

Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkanlığı, kuruma ve Başkan Ali Erbaş'a yönelik paylaşımı nedeniyle Volkan Konak'a suç duyurusunda bulundu. Konak, söz konusu paylaşımında "Atatürk'ün kurduğu diyanetin koltuğunu işgal eden zat; insanlığın hizmetine ücretsiz sunulan dini, maaşla icra etmek, eğlence ve de turizm alanında çalışan ve bu sekterlerin vergisinden maaş almayı içine sindirmek ancak sizin gibi bezirgan saltanatı süren kişilere yakışır" ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkan Ali Erbaş ve kuruma yönelik açıklaması nedeniyle şarkıcı Volkan Konak hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Diyanet'ten yapılan açıklamada, Konak'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İslam dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek" görevinin kanunla kendisine tevdi edilen Diyanet İşleri Başkanlığı ve Başkanlığın en üst temsilcisi Ali Erbaş'ı rencide ederek kişilik haklarını ihlal ettiği belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Volkan Konak hakkında suç duyurusunda bulunduVolkan Konak

Şüphelinin paylaştığı metnin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 10'uncu maddesi kapsamına uygun düşünce, eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırları içerisinde kalmadığı, tahkir edici, sert ve incitici mahiyette İslam dinini ve İslam dinine inananları aşağılayan, İslam dinine saldırı niteliğinde olduğu ve alenen hakaretlerde bulunulduğunun gayet açık olduğu ifade edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Volkan Konak hakkında suç duyurusunda bulunduAli Erbaş

Konak'ın söylediği sözlerin "hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarını oluşturduğu bildirilen açıklamada, "Bu nedenle halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, hor görüp aşağılayan, nefret ve ayırımcılığa yol açan, toplumsal kutuplaşmaları körükleyen, milletin mukaddesatına saldıran ve inançlı insanların dini duygularını rencide eden, dini değerlere alenen hakaret eden ve aşağılayan Volkan Konak hakkında gerekli cezai takibatın yapılması suretiyle kamu davası açılmasını ve neticeden Başkanlığımıza bilgi verilmesini arz ve talep ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

VOLKAN KONAK'IN PAYLAŞIMI

Volkan Konak, "Atatürk'ün kurduğu diyanetin koltuğunu işgal eden zat; insanlığın hizmetine ücretsiz sunulan dini, maaşla icra etmek, eğlence ve de turizm alanında çalışan ve bu sekterlerin vergisinden maaş almayı içine sindirmek ancak sizin gibi bezirgan saltanatı süren kişilere yakışır. Bu akşam maaş ve ödeneklerinize katkı olması için bir kadeh de sizler için içiyorum. Lütfen kabul buyurunuz…" ifadelerini kullanmıştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Volkan Konak hakkında suç duyurusunda bulundu

Daha sonra tepkiler üzerine bir paylaşım daha yapan Konak, şunları söyledi:Sevgili dostlar; okuduğunu anlamayanlarla muhattap olmayın. Kutsal değerler ücretsiz icra edilir. Sanat ve müzik ise telifleri olan işlerdir. Ayrıca eğlence ve turizm sektöründeki emekçilerin, ekmeğinin üzerine basılmasına izin vermem. Sevgi ve ışıkla kalın asil insanlar"

Diyanet İşleri Başkanlığı, Volkan Konak hakkında suç duyurusunda bulundu

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Volkan Konak Ali Erbaş Suç Hukuk Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (108)

Babilya :

Sen de bedava konser ver.

444
286
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Volkan Konak çok doğru söylemiş. Mesela Sudi Arabistanda din adamları maaş almazlar. Dini kullanarak para alanların vay haline. Dünyanın gelişmiş pek çok ülkesinde de durum aynıdır.

447
278
yanıtYanıtla
serdar turan:

iyi camileri de kapatalım bari tam olsun.çoğunluğu müslüman olduğu yerde

yanıt140
yanıt221
Mehmet Vatandaş:

bunlar, sırtlarında ses sistemleri ile geziyor, Allah'ın kelamını parayla okuyorlar, dinde yeri olmayan mevlidin yanına birde gazeller, ilahiler ilave ederek güzel para kaldırıyorlarsalanı bile parayı beğenmezlerse baştan savma okuyorlar:))

yanıt9
yanıt2
Abdullah Ağaç.:

Din adamları nere maaş almıyor utanmadan yalan söyleme....

yanıt5
yanıt3
gunay yanug:

öğretmenler de sanatcılarda maaş almasın. aç susuz gezsinler

yanıt7
yanıt8
Benim Kkk:

Suc goren varmi ben goremedim hakarette yok hayatin isleyisi ile ilgili bir gercegi dile getirmis

497
222
yanıtYanıtla
Gamer Amca Tv:

vedat usaklıgil zadenin yaptıgı gibi

yanıt53
yanıt31
gngr xxx:

Bencede bi suç yok

yanıt123
yanıt49
Cihans:

Kral ve kralciklara dokunursa suç

yanıt47
yanıt13
Tüm 108 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title