Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Gençlerle Birlikte Mehmetçiğe Dua Etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde Türkiye Diyanet Vakfı’nın “Yurtiçi Akademi Programları” kapsamında ‘2018 Sömestr Kampı’na katılan üniversiteli öğrencilerle sabah namazında bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde Türkiye Diyanet Vakfı'nın "Yurtiçi Akademi Programları" kapsamında '2018 Sömestr Kampı'na katılan üniversiteli öğrencilerle sabah namazında bir araya geldi. Programda, Fetih suresi okundu, Mehmetçik için dua edildi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı'nın "Yurt içi Akademi Programları" kapsamında '2018 Sömestr Kampı'na katılan üniversiteli öğrencilerle sabah namazında bir araya geldi. 18 farklı üniversiteden öğrencilerin katıldığı programda, Fetih suresi okundu, Mehmetçik için dua edildi. Sabah namazı öncesi dua eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Yüzyıllardır Din-i Mübin-i İslam'a hizmet etmiş, hep zalimin karşısında mazlumun yanında olmuş, kimsesizlerin, gariplerin, ezilenlerin, umudu olmuş aziz milletimize ve kahraman ordumuza rahmetinle, nusretinle muamele eyle, milletimizi ilelebet payidar ey Allah'ım" dedi.

Gençlerin amin diyerek eşlik ettiği duada Başkan Erbaş, şu niyazda bulundu:

"Din, iman, millet, vatan, hak, hakikat, adalet, erdem, fazilet uğruna mücadele etmeyi ve gerekirse bu yolda şehit olmayı en büyük paye sayan inancı; kalbimizden, neslimizden asil milletimizin yüreğinden ebediyyen eksik eyleme Allah'ım."

"İnsanlığın iyi yetişmiş gençlere ihtiyacı var"

Namazdan sonra gençlere hitap eden Erbaş, "İnsan ömrünün merhaleleri vardır, çocukluk, gençlik, olgunluk ve yaşlılık dönemi gibi çeşitli dönemleri vardır. En heyecanlı en bereketli dönemlerden birisini yaşıyorsunuz" diye konuştu.

Gençlik döneminin hayata hazırlanılan bir dönem olduğuna işaret eden Başkan Erbaş, "Milletimizin, memleketimizin, insanlığın kendini iyi yetiştirmiş, hem maddi hem manevi olarak iyi bir donanıma sahip gençlere ihtiyacı var. İstikbal, sizin iyi bir Müslüman olarak yetişmenizi bekliyor" ifadelerini kullandı.

"İlim, irfan medeniyetimizin temel noktasıdır"

Okumanın önemine değinen Erbaş şunları söyledi:

"Bizim medeniyetimizin temeli ilme dayanır. İlk inen ayeti kerime "oku" diye başlar. Rabbimiz, önemine binaen ilk inen ayetlerde okumaktan ve kalemden bahsediyor. Bu, kitap ve kalem elinizden eksik olmasın demektir. Allah Rasulü Medine'ye hicret edince ilk yaptığı iş, Mescid-i Nebevi'yi kurmak oldu ve orayı bir medreseye çevirdi. Orada yetişen sahabeler, yeryüzüne dağılarak gönülleri fethettiler. İslam bu şekilde, gönülleri fethederek yayıldı. İlim, irfan, mektep, medrese bizim medeniyetimizin temel noktasıdır."

Erbaş, sosyoloji, psikoloji, din, edebiyat gibi pek çok farklı alanda okumalar yapmak gerektiğini belirterek, " Bütün kitaplar, Kuran'ı Kerim'i daha iyi anlamak amacıyla okunmalıdır. Bu amaçla okursak nafile ibadet yapmış oluruz. Ne kadar çok farklı alanlarda kitap okursak Kuran'ı Kerim'i o kadar iyi anlarız" ifadelerini kullandı.

Programa, Başkan Erbaş'ın yanı sıra Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Osman Tıraşçı, Yard. Doç. Dr. Selim Argun, Diyanet'in üst düzey yöneticileri ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Ahmet Hamdi Akseki Ali Erbaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
title